Η Ψηφιακή Εικόνα της Επιχείρησης - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Η Ψηφιακή Εικόνα της Επιχείρησης


 Αυτό που μας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούμε το όνομα μιας επιχείρησης, αποτελεί την εικόνα της επιχείρησης. Όταν αυτή η εικόνα έχει υπόσταση στο διαδίκτυο, τότε ονομάζεται ψηφιακή εικόνα.
Το καλό όνομα και η αναγνωρισιμότητα κάθε εταιρικής οντότητας ξεφεύγει πλέον από τα στενά όρια κάθε τοπικής κοινωνίας ή ακόμα και μιάς χώρας. Επίσης, τα συνηθισμένα κανάλια που αξιοποιούνται για την διαφήμιση των επιχειρήσεων (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο) αρχίζουν να δείχνουν σημάδια κόπωσης και το πεπερασμένο των δυνατοτήτων τους.
    Ένα από τα πολλά που ξεκλείδωσε η τρίτη βιομηχανική επανάσταση είναι που έφερε την άμεση επαφή των ανθρώπων μεταξύ τους. Έτσι, μέσω μιας οθόνης και ενός πληκτρολογίου μόνο, πραγματοποιούνται πάρα πολλές καθημερινές διαδικασίες που πριν επιβάλλονταν να γίνουν με προσωπική επαφή.
    Πραγματικά, οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες. Οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν αυτές τις δυνατότητες ήδη βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Τα ψηφιακά εργαλεία που υπάρχουν είναι αμέτρητα και βοηθούν πολλές εταιρίες να δημιουργήσουν την εικόνα που θέλουν για να κοινωνήσουν το μήνυμα τους προς τους πελάτες τους.
    Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Καθώς μπαίνουμε στην επόμενη φάση του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλάζει ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Σε μερικά χρόνια, τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, θα προτείνουν καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες προς τους καταναλωτές που θα είναι κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες τους. 
    Ήδη συμβαίνει γύρω μας, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι η διαφήμιση που βλέπεις σε μία μηχανή αναζήτησης ή ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτό που έψαχνες την προηγούμενη μέρα στο διαδίκτυο.
    Μέχρι πρότινος, η απόφαση μας για οποιαδήποτε αγορά γίνονταν στη βάση του τί πιστεύουμε εμείς ή ο περίγυρός μας για την αξία της. Τώρα πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά, ελέγχουμε την ψηφιακή εικόνα της εταιρίας που μας ενδιαφέρει για να δούμε αν υπάρχει και είναι σε καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης. Και όχι μόνο αυτό. Ελέγχουμε και τις απόψεις πολλών, άγνωστων σε εμάς, χρηστών του προϊόντος για να καταλήξουμε στην απόφαση αγοράς.
    Ένας γενναίος νέος κόσμος ανοίγεται γύρω μας.





Αδάμος Δάιος OBS Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου