Η Γερμανική Οικονομία - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Η Γερμανική Οικονομία



Τα κακά νέα συνεχίζουν να έρχονται για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία.

Ήδη γνωρίζουμε ότι η γερμανική οικονομία υποχώρησε στο 0,1% το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, τα αυξανόμενα στοιχεία δείχνουν τώρα ότι το τρίτο τρίμηνο θα προσφέρει επαναλαμβανόμενες επιδόσεις φθίνουσας παραγωγής.

Εάν συμβεί αυτό, η χώρα θα είναι επίσημα σε ύφεση, η οποία γενικά ορίζεται ως δύο αρνητικές εξελίξεις.

Μια πρόσφατη έκθεση από την ερευνητική εταιρεία Capital Economics που εδρεύει στο Λονδίνο υπογραμμίζει τις νέες πληροφορίες:

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα ενίσχυαν την εντύπωση ότι η οικονομία της Γερμανίας χάνει δυναμική. Η πτώση των πωλήσεων λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία το 2,2%, τον Ιούλιο, δείχνει ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών, οι οποίες μόλις αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο, δεν θα προσφέρουν μεγάλη στήριξη στην οικονομία ούτε στο τρέχον τρίμηνο.

Ή με άλλο τρόπο, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ της γερμανικής οικονομίας, παραγκωνίζονται.

Τα νέα έρχονται καθώς οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιότητας περιβάλλει τις αντιδράσεις tit-for-tat μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά από τους κατασκευαστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού της παραγωγής είναι ενσωματωμένες σε πολλά σύνορα. Αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να επιβραδυνθεί η παραγωγή σε μια χώρα χωρίς να γίνει παρόμοια και σε άλλη χώρα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα κακό για τη Γερμανία, επειδή περίπου το 20% της οικονομίας της προέρχεται από τη μεταποίηση.

Η οικονομία της χώρας χτυπήθηκε σκληρά και το δεύτερο τρίμηνο από την Brexit. Οι εισαγωγές από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης προθεσμίας της Brexit στις 29 Μαρτίου. Η ιδέα ήταν ότι με την προοπτική να μην υπάρξει εμπορική συμφωνία, οι βρετανικές εταιρείες ήθελαν να αποθεματοποιηθούν σε περίπτωση που η εισαγωγή έγινε προβληματική.

Ωστόσο, μετά τη λήξη της προθεσμίας του Brexit τον Μάρτιο με το Ηνωμένο Βασίλειο που εξακολουθεί να βρίσκεται στην ΕΕ, οι Βρετανοί κατέγραψαν τις απογραφές τους και οι εξαγωγές της Γερμανίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο υπέφεραν, εξηγεί πρόσφατη έκθεση της χρηματοπιστωτικής εταιρείας TS Lombard με έδρα το Λονδίνο.

"Αυτό υποδηλώνει αρνητικά στοιχεία για το ΑΕΠ και για τα δύο τρίμηνα H2 2019", αναφέρει η έκθεση Lombard. Ή μάλιστα, το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση της οικονομικής παραγωγής στη Γερμανία.

Πηγή: Forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου