Επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου σήμερα σε Λάρισα-Τέμπη - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου σήμερα σε Λάρισα-Τέμπη


Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 12:30 η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την τραγωδία-έγκλημα στα Τέμπη και εκπροσωπώντας την οικογένεια ενός 23χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του στην μοιραία σύγκρουση. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα παρασταθεί ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή στον οποίο ανατέθηκε η δικογραφία και η διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και θα ζητήσει ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.


Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους από τη Θεσσαλονίκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν, οι υποκριτικές συγγνώμες και τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πείθουν κανένα. Ο κόσμος δίκαια εξεγείρεται και απορρίπτει αυτό το πολιτικό σύστημα και ζητά κάτι που έχει λείψει πάρα πολύ από αυτόν τον τόπο: ζητά Δικαιοσύνη. Εάν στην υπόθεση των Τεμπών δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, κλονίζεται συθέμελα όλη η ύπαρξη της κοινωνίας μας. Κι επειδή η κοινωνία μας θέλει να ζήσει, κι επειδή τα παιδιά μας και τα αγέννητα παιδιά έχουν δικαίωμα σε μια άλλη χώρα, μια χώρα που δεν τα σκοτώνει, μια χώρα που δεν αδιαφορεί, που δεν τα θυσιάζει, γι΄ αυτόν τον λόγο κι εγώ θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα νεκρά παιδιά, για τους νεκρούς συναθρώπους μας, για τις οικογένειες, για τους γονείς και τους οικείους που εκπροσωπώ αλλά και για όλους τους ανθρώπους αυτής της χώρας»

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί οι κυβερνώντες. Δεν επιτρέπεται ο κ. Μητσοτάκης να καθοδηγεί τη Δικαιοσύνη πώς θα ερευνήσει την υπόθεση για την οποία ο ίδιος είναι ένοχος. Δεν επιτρέπεται ο κ. Τσίπρας να εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες να δώσει αίμα για την υπόθεση για την οποία είναι ο ίδιος συνένοχος. Αν δεν υπάρξουν ευθύνες στους κυβερνώντες και στους κυβερνήσαντες, αν όλοι αυτοί που έβαλαν τον σταθμάρχη και τους άλλους σταθμάρχες, και τον επιθεωρητή και τον κάθε κρίκο της αλυσίδας στη θέση του, αν όλοι αυτοί οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έλεγαν στον κόσμο να μπαίνει στα τρένα, γιατί αν του έλεγαν την αλήθεια δεν θα έμπαινε ο κόσμος στα τρένα, αν όλοι αυτοί δεν ελεγχθούν και αν συνεχίσουν να διεκδικούν να κυβερνούν και να διαφεντεύουν τη χώρα μας, τότε η κοινωνία μας δεν έχει καμία ελπίδα».

Στο πλαίσιο των δηλώσεών της η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στις «συγγνώμες» που ακούστηκαν από τους κυβερνώντες και τόνισε ότι:

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να αρθεί στο ύψος της και τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να αρθούν στο ύψος τους. «Συγγνώμη» δεν είναι «συγγνώμη, λάθος», «συγγνώμη και πάμε παρακάτω». Και «αναλαμβάνω την ευθύνη» δεν είναι «παραιτούμαι και ξαναδιεκδικώ οφίκια». Συγγνώμη θα πει αποσύρομαι. Και ως προς τη Δικαιοσύνη αυτή η ανάληψη ευθύνης και αυτή η συγγνώμη, όσο υποκριτικά και αν διατυπώθηκε, θα πρέπει να αξιολογηθεί ποινικά».

«Κάποιοι προσπαθούν ακόμη και σήμερα να θάψουν το έγκλημα των Τεμπών και οι πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος, το οποίο έχει αποκαλυφθεί με τον πιο κυνικό τρόπο, επιδίδονται στο να κατηγορούν ο ένας τον άλλον και να τζογάρουν προεκλογικά πάνω στους θανάτους των νέων ανθρώπων, που τους δολοφόνησε ένα σύστημα στο οποίο συμμετέχει η σημερινή κυβέρνηση, η προηγούμενη και η παραπροηγούμενη».

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας:
https://www.plefsieleftherias.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου