KARMICA: Ακούγαμε τα τραγούδια μας στο ραδιόφωνο και αισθανόμασταν ευτυχισμένοι. - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

KARMICA: Ακούγαμε τα τραγούδια μας στο ραδιόφωνο και αισθανόμασταν ευτυχισμένοι.



Οι KARMICA, ένα ανερχόμενο ροκ γκρουπ, από το 2016 έως σήμερα έχουν καταφέρει να ταράξουν τα μουσικά νερά, εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων. Με σημαντικές συνεργασίες, που όλες πρόσφεραν γνώσεις και εμπειρίες, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν την 1η Απριλίου στο Spotify και 8 Απριλίου στο Youtube, την διασκευή του τραγουδιού «Συ μου χάραξες πορεία» του Απόστολου Καλδάρα σε Funky Rock ήχους, που πρώτο το VIVEREMAG παρουσιάζει στο Ελληνικό μουσικό κοινό. Αυτά και πολλά άλλα, απάντησαν σε ερωτήσεις που τους θέσαμε.


1. Χειμώνας 2016, κρύο βράδυ, ποτό κουβεντούλα και λέμε να κάνουμε ένα μουσικό γκρουπ. Έτσι έγινε;

Κάπως έτσι! Ένα κρύο βράδυ Φεβρουαρίου του 2016, συναντηθήκαμε στο live κάποιου κοινού μας φίλου μετά από αρκετό καιρό και κουβέντα στην κουβέντα πάνω στα επαγγελματικά μας σχέδια για την καλοκαιρινή περίοδο, έπεσε η ιδέα της συνεργασίας σε εμφανίσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία. Έπειτα από μια πολλή όμορφη συνεργασία, καταλάβαμε ότι είχαμε καλή χημεία μεταξύ μας και κυρίως κοινό στόχο, να δημιουργήσουμε κάτι περισσότερο, να προχωρήσουμε δισκογραφικά. Το υλικό υπήρχε στα συρτάρια και των δυο, άρα μπορούσαμε να κάνουμε μια αρχή. Αλλά ως τι; Ως γκρούπ φυσικά! Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν οι Karmica.


2. Πως έγινε η επιλογή του ονόματος;


  Η επιλογή του ονόματος έγινε αρκετό καιρό μετά, καθώς δεν μας     ικανοποιούσαν οι επιλογές μας, την περίοδο που ήδη ηχογραφούσαμε τα   τραγούδια μας. Θεωρήσαμε πως, ότι είχε συμβεί, η γνωριμία μας, η       συνεργασία   μας, οι συνεργασίες με τους ίδιους καλλιτέχνες, όλα αυτά ήταν   καρμικά, άρα το Karmica μας ταίριαζε απόλυτα.

3. Εμφανίσεις σε συναυλίες σε Ελλάδα Και εξωτερικό και έρχεται η πρώτη δισκογραφική δουλειά « Κοντά σου» τον Μάρτιο το 2017. Πως νοιώσατε;

Το καλοκαίρι του 2016 ( Ιούλιο-Σεπτέμβριο) κάναμε πολλές εμφανίσεις στην Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Αττική. Από τον Νοέμβριο ήρθαν οι προτάσεις από τις Ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας μέχρι και τον Ιανουάριο, ενώ ταυτόχρονα ηχογραφούσαμε τα τραγούδια μας. Τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφόρησε η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά από την Final Touch και τον Μίλτο Καρατζά και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη. Ακούγαμε τα τραγούδια μας στο ραδιόφωνο και αισθανόμασταν ευτυχισμένοι.


4. Ποιο είδος μουσικής σας ταιριάζει περισσότερο;


Και οι δυο μεγαλώσαμε σε μουσικές οικογένειες και τα ακούσματά μας είναι πολλά, από ελαφρολαικά, ρεμπέτικα και δυτική μουσική. Υπήρξαμε όμως έφηβοι και εμείς κάποτε και η ροκ μουσική μας επηρέασε περισσότερο από όλα τα άλλα είδη. Θεωρούμε πως η ροκ μουσική είναι αυτή που μας ταιριάζει.

5. Με την είσοδο στο γκρουπ του Θανάση Πολένα, αποκτήσατε μία πιο ροκ νότα, αλλά και μία πιο οικογενειακή κατάσταση. Πως το διαχειρίζεστε όλο αυτό;

Με την είσοδο του Θανάση στην μπάντα το καλοκαίρι του 2017, η μπάντα απέκτησε πιο νέο αίμα, πιο σημερινό ροκ ύφος, κάτι που έδεσε με το δικό μας απόλυτα. Όντως έγινε πιο οικογενειακή, αφού ο Θανάσης είναι γιος μου. Όμως παράλληλη ήταν και η είσοδος του γιου του Θάνου, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα μουσικοτεχνολόγου και ηχολήπτη, αλλά και κιθαρίστα στην δισκογραφία μας. Ήταν λεπτές οι ισορροπίες στην αρχή, μέχρι να καταλάβουμε τους ρόλους μας. Το αποτέλεσμα όμως μας έχει δικαιώσει, γιατί η συνεργασία μας είναι άψογη.


6. Έχετε συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του μουσικού στερεώματος, όπως, Τερμίτες, Μαρκόπουλος, Μαχαιρίτσας, Χατζηνάσιος κ.α. Ποια είναι σημαντικότερη για σας και γιατί.


Είχαμε την τιμή και την χαρά να συνεργαστούμε είτε ως Karmica, είτε μεμονωμένα ο καθένας, με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο Θάνος συνεργάστηκε με όλα τα μέλη των Τερμιτών σε εμφανίσεις και οργάνωσε το τελευταίο τους reunion το 2011 και βρέθηκε μαζί τους επί σκηνής .Εγώ ξεκίνησα την πορεία μου στο πλευρό του Γιάννη Μαρκόπουλου, έπειτα συνέχισα με τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Από το 2017 που συστάθηκε η μπάντα, έχουμε συνεργαστεί με τον Αντώνη Μιτζέλο σε εμφανίσεις, με τον Γιάννη Νικολάου δισκογραφικά και θα συνεργαζόμασταν με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα δισκογραφικά σε κάποια τραγούδια, αλλά ο Θεός είχε άλλα σχέδια... Όλες οι συνεργασίες ήταν σημαντικές για μας, όλες μας πρόσφεραν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και πολύ όμορφες στιγμές. Θα ήταν πολύ άδικο να ξεχωρίσουμε κάποια.


7. ΖΗΤΩ τα ΚΑΤΩ. Ένα τραγούδι με σχεδόν 140.000 views, με κυκλοφορία τους τελευταίους 4 μήνες. Μήπως πήγε πολύ ΠΑΝΩ; Το περιμένατε; Μιλήστε μας γι’ αυτό.


“ Ζήτω τα Κάτω “, φτάσαμε στα 154.000 views και μας έχει ανεβάσει πολύ ψηλά ! Είναι το πρώτο τραγούδι της επερχόμενης δισκογραφικής μας δουλειάς, σε στίχους, μουσική και συμμετοχή, του μοναδικού Παντελή Αμπαζή. Πρόκειται για ένα δυνατό rock ‘n roll τραγούδι, που δίνει χαρά τόσο με τον καυστικό-σατυρικό του στίχο, όσο και με τη μουσική του, τονίζοντας τις αντιθέσεις των ανθρώπων και τον σεβασμό σε κάθε διαφορετικότητα. Το πιστεύαμε σαν τραγούδι, γιατί ήταν μια όαση στη μαυρίλα που επικρατεί στις ζωές ένα χρόνο τώρα.

8. Τον Απρίλιο περιμένουμε να ακούσουμε σε διασκευή ένα πολύ γνωστό τραγούδι του Απόστολου Καρδάρα. Το λέμε ή το φυλάμε έκπληξη. Δύο λόγια γι΄ αυτό.

Όχι απλά το λέμε, το φωνάζουμε ! Είμαστε τόσο χαρούμενοι, που ανυπομονούμε να κυκλοφορήσει την πρώτη Απριλίου στο Spotify και στις 8 Απριλίου στο Youtube. Είναι μια διασκευή Funky-Rock του πολυαγαπημένου τραγουδιού του Απόστολου Καλδάρα, “Συ μου χάραξες πορεία”. Είναι μεγάλη τιμή για μας, που μας εμπιστεύτηκε και μας έδωσε την άδεια ο γιος του, Κώστας Καλδάρας. Είμαστε σίγουροι πως θα το αγαπήσετε και εσείς !


9. Μία κλασική ερώτηση. Ποια τα σχέδια των ΚΑΡΜΙΚΑ για το μέλλον.


Μετά από ένα χρόνο ανεργίας, μετά από μια τέτοια υγειονομική κρίση, μπορούμε ακόμα να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε το μέλλον μας. Μόλις η κατάσταση αλλάξει και επιτραπούν οι εμφανίσεις σε ανοιχτούς χώρους, έχουμε ήδη προτάσεις τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της δισκογραφικής μας δουλειάς, που θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο.

10. Τέλος , από όλες τις συνεντεύξεις που έχετε δώσει , τι ΔΕΝ σας έχουν ρωτήσει ΠΟΤΕ και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας.

Μας έχουν καλύψει οι συνεντεύξεις που δώσαμε με τις ερωτήσεις που μας έκαναν. Όμως αυτό που πράγματι δεν μας ρώτησε κανείς, είναι πώς επιβιώσαμε οικονομικά αυτό το χρόνο, που όντως ήταν ο δυσκολότερος για όλους και που για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήμασταν αόρατοι για την πολιτεία.



ΠΗΓΗ: VIVEREMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου