7 τέλεια δωρεάν πράγματα να κάνεις αυτή την εβδομάδα - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

7 τέλεια δωρεάν πράγματα να κάνεις αυτή την εβδομάδα


Μουσικές από την Κούβα, θέατρο σκιών, νυχτερινή ποδηλατοβόλτα, σιντριβάνια που χορεύουν και άλλα ωραία που συμβαίνουν δωρεάν αυτή την εβδομάδα.
Νυχτερινή ποδηλατοβόλτα στον Ρέντη.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβομάδα Κινητικότητας, ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη διοργανώνει μια τέλεια βραδινή ποδηλατάδα την Παρασκευή 20/9 στις 20.00, με σημείο έναρξης και τερματισμού την κεντρική πλατεία του Ρέντη. Δωρεάν θα είναι επίσης και η συναυλία που θα ακολουθήσει στην πλατεία στις 21.00 από τους μαθητές του μουσικού τμήματος του δήμου. 

Κουβανική φιέστα στον Κολωνό

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο γλυκύτατο θεατράκι ψηλά στον λόφο, η Big Band συναντά την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου τη Μάρθα Μορελεόν και τον Αλεχάντρο Ντιάζ, η jazz αποκτά latin χρώμα και σε συνδυασμό με γνωστά κομμάτια της βραζιλιάνικης αφροκουβανέζικης μουσικής παράδοσης ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους.

Θέατρο για όλη την οικογένεια

Επίσης στο Θέατρο του Κολωνού, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση το θρυλικό Με Οικογένεια του Έκτωρ Μαλό σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καλογιάννη με πρωταγωνιστές τους Σοφία Μανωλάκου, Σοφία Κουκουλά, Βίκυ Κουκουτσίδη, Φωτεινή
Παπαδάκη και Κώστα Ζωγραφόπουλο. 

Θέατρο σκιών στη Νίκαια

Από την Πέμπτη 19/9 μέχρι και την Κυριακή 22/9, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στις 20.30 έχει κάθε μέρα Καραγκιόζη. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19/9 «Περσέα και Μέδουσσα» από τον Αλέξη Μελισσηνό, την Παρασκευή 20/9 «Ο Καραγκιόζης Μονομάχος» από τον Γιώργο Αθανασίου, το Σάββατο 21/9 «Ο Καραγκιόζης στο Τρελοκομείο» από τον Χάρη Μπιλλίνη και την Κυριακή 22/9 «Ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου» από τον Νίκο Τζιβελέκη.

Η ελληνική αρχαιολογία τον 21ο αιώνα: Συζήτηση στον Ιανό

Την Τετάρτη 18/9 στις 20.30 στο πλαίσιο του κύκλου «Απρόβλεπτες Συναντήσεις» στο cafe του Ιανού, η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα υποδέχεται την Έφορο Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη και τον Έφορο Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη, για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική αρχαιολογία για την ανακάλυψη, ανάδειξη και αξιοποίηση των μνημείων.

Έκθεση φωτογραφίας στη Στοά Αθηνών

Στο 4 της οδού Σοφοκλέους, στη Στοά Αθηνών, φιλοξενεί ο οργανισμός ΝΕΟΝ την έκθεση φωτογραφίας Stock Images του Πάνου Κοκκινιά, ένα συλλογικό πορτρέτο της Αθήνας μέσα από 20 φωτογραφίες που απαθανατίζουν πραγματικότητες και μυθοπλασίες της σύγχρονης αστικής ζωής. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει ως τις 3 Νοεμβρίου.

Τα σιντριβάνια χορεύουν στο ΚΠΙΣΝ

Τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι είναι η νέα, εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια έχουν αναπτυχθεί στο Κανάλι κατά μήκος της Αγοράς, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο. Η κίνηση των σιντριβανιών έχει χορογραφηθεί πάνω στα ακόλουθα έργα:

Νίκος Σκαλκώτας, Ηπειρώτικος χορός (Ser. I/4), από τους 36 Ελληνικούς χορούς
Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Βαλς II, από τη Σουίτα Τζαζ αρ. 2
Μάνος Χατζιδάκις, Χορός με τη σκιά μου, από το Χαμόγελο της Τζοκόντας
Ζορζ Μπιζέ, Habanera, από τη Σουίτα Κάρμεν, αρ.2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου