Κανελόριζα: « σπιτικές» γεύσεις που δημιουργεί η Ηλέκτρα Μπίντα. - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Κανελόριζα: « σπιτικές» γεύσεις που δημιουργεί η Ηλέκτρα Μπίντα.


Κανελόριζα, το γνωστό Μικρασιάτικο τραγούδι με προέλευση την επαρχία της Λυδίας, στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας. Κανελόριζα όμως είναι και το γνωστό πλέον μικρό ζαχαροπλαστείο με τις « σπιτικές» γεύσεις που δημιουργεί η Ηλέκτρα Μπίντα.

Αυτοδίδακτη ζαχαροπλάστισσα, αλλά και γεμάτη αγάπη για την παράδοση, εξού και το όνομα του ζαχαροπλαστείου, είναι ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου « Νοσταλγοί της παράδοσης». Μεγάλωσε με τις μυρωδιές των γλυκών της γιαγιάς και της μητέρας της, σε όλες τις φάσεις της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας. Ανακάτευε κι εκείνη τις κουτάλες με το ζουμί από τα βρασμένα κυδώνια για το ζελέ που το λάτρευε, έως ότου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ανέλαβε δυναμικά την ζαχαροπλαστική στο σπίτι. Η ζαχαροπλαστική την επέλεξε όπως συνηθίζει να λέει η Ηλέκτρα … « και την ακολούθησα» Αν και αυτοδίδακτη, με πολύ ταλέντο βέβαια, διαβάζει πολύ και ενημερώνεται συνεχώς γύρω από τεχνικές και μεθόδους.

Όπως προαναφέρθηκε, από την μικρή της ηλικία η Ηλέκτρα κατάλαβε πως είχε έφεση στην ζαχαροπλαστική. Παρασκεύαζε γλυκά για το σπίτι και τους οικείους της και φίλους της. Η δοκιμή όμως των cinnamon rolls, της έδωσε το ερέθισμα να ανέβει επίπεδο και να συστηθεί πλέον επαγγελματικά στο καταναλωτικό κοινό της Κατερίνης, εδώ και 15 περίπου μήνες ( εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμών) με αρκετά γλυκά που όλοι θέλουμε να δοκιμάσουμε και δεν ξέρουμε με ποιο ν’αρχίσουμε. Ρολά κανέλας. Τσιζ κεικ. Πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε και σάλτσα φράουλας. Παγωτό

Αρμενοβίλ. Red velvet τρούφες. Red velvet cake Καρυδάτο Παντεσπάνι μαρέγγας με κρέμα κάστανο,γλάσο σοκολάτας και καραμελωμένα αμύγδαλα. Φραουλένια. Προφιτερόλ. Εκμέκ με τσουρέκι και κρεμα με άρωμα μαστίχας Χιου. Σεκέρ παρέ.

Το σημαντικότερο στην Παρασκευή των γλυκών της Ηλέκτρας, δεν είναι η ποσότητα, αλλά φτιάχνει τα γλυκά της όπως θα τα έφτιαχνε στο σπίτι της, με αγνά υλικά και αυγά από τις κοτούλες του πατέρας της. Έτσι, πετυχαίνει μία μοναδική ποιότητα που μένει στον ουρανίσκο των καταναλωτών, που συνεχώς πληθαίνουν,

για να δοκιμάσουν στην αρχή με περιέργεια και στην συνέχεια, έχουν επιλέξει συνειδητά τις κλασικές γεύσεις ή τις καινούργιες που πειραματίζεται η Ηλέκτρα, για να βγάλει κάτι νόστιμο και ξεχωριστό.
Την Κανελόριζα θα την βρείτε στην οδό Κασσάνδρου 35 Κατερίνη.

ΠΗΓΗ: VIVEREMAG

1 σχόλιο:

  1. Είμαι φίλη της Βαγγελιτσας μόνο που τα είδα ενθουσιάστηκα. Της ζήτησα να μου φέρει τώρα που θα ανέβει. Μπράβο κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή