Τι να πιω χωρίς αλκοόλ; - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Τι να πιω χωρίς αλκοόλ;


Οδηγείτε, κάνετε διατροφή, ή απλά δεν σας αρέσει το αλκοόλ και όλα αυτά που φέρνει στον οργανισμό σας. Θέλετε νηφαλιότητα, αλλά δεν ψήνεστε να είστε με ένα ποτήρι νερό όλη νύχτα.

Τι επιλογές έχετε;

Μπύρα χωρίς αλκοόλ

Χαρίζει τη δροσιά και τη γεύση της μπύρας, χωρίς τις θερμίδες και τις επιπτώσεις του αλκοόλ. Οι επιλογές που έχετε πλέον είναι μπόλικες, μιας και όλες οι μεγάλες ζυθοποιίες έχουν βγάλει μπύρες τύπου άνευ (δείτε εδώ )ή ροφήματα με βάση τη μπύρα και την προσθήκη διαφόρων χυμών – π.χ. λεμονάδα, βατόμουρο κ.α.

Tranquini 

Ένα αναψυκτικό που περιέχει ανθρακούχο νερό από τις Αυστριακές Άλπεις, βότανα όπως πράσινο τσάι, χαμομήλι, μελισσόχορτο και λεβάντα και συμπυκνωμένο χυμό βατόμουρου και καρότου.

Ανθρακούχο νερό

Θα το βρείτε σε ποικιλία ετικετών σε μπαρ, σκέτο αλλά και αρωματισμένο με διάφορα φρούτα (π.χ. λεμόνι) ή μαστίχα Χίου.  Μπορείτε βέβαια να το επιλέξετε σκέτο και να ζητήσετε να σας το συνδυάσουν με στυμμένο χυμό της αρεσκείας σας.

Αναψυκτικά τύπου κόλα

Σταθερή αξία με ή χωρίς ζάχαρη. Για έξτρα γεύση μπορείτε να ζητήσετε να σας στάξουν μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας φρούτο, με το λεμόνι ή το λάιμ να ταιριάζουν ωραιότατα.

Τζιτζιμπίρα

Ένα αναψυκτικό με ανθρακικό που παρασκευάζεται με νερό, ζάχαρη και τζίντζερ κι αφήνει μια ιδιαίτερη ξινή και γλυκιά γεύση, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει κάπως την αίσθηση του ποτού. Καταναλώνεται μόνη της αλλά και ως μέρος ενός mocktail (βλ. παρακάτω).
Mocktails

Θα τα βρείτε και ως virgin cocktails στους καταλόγους των μπαρ και πρόκειται για ποτά χωρίς αλκοόλ που φτιάχνονται από χυμούς φρούτων και αναψυκτικά. Στο Nojito για παράδειγμα αντί για ρούμι μπαίνει χυμός φρούτων, ενώ στη Virgin Margarita αντί για αλκοόλ προστίθεται χυμός λάιμ, λεμόνι και πορτοκάλι.

Ροφήματα με τσάι

Πλην του κλασικού ice tea, στα μπαρ μπορείτε να βρείτε πλέον και πολλές ακόμα επιλογές τσαγιών με προσθήκη άλλων βοτάνων ή χυμών, π.χ. το Berrywhite είναι ένα λευκό τσάι με ροδάκινο και εχινάκια, ενώ η σειρά του Arizona περιλαμβάνει επιλογές όπως μαύρο τσάι με ροδάκινο, λευκό τσάι με μύρτιλο, πράσινο τσάι με χυμό από ρόδι, ενώ αντίστοιχη είναι και η σειρά Fuse με τσάι λεμονιού με εκχύλισμα λουίζας και τσάι με ροδάκινο και εκχύλισμα ιβίσκου.

Ενεργειακά ποτά

Συνήθως τα μπλέκουμε με αλκοόλ – κυρίως βότκα. Αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα, παίρνοντας την απαραίτητη ενέργεια για να διασκεδάσετε, χωρίς όμως τις θερμίδες. Οι επιλογές εδώ είναι δεκάδες, με ή χωρίς ζάχαρή ή με την προσθήκη χυμών ή/και βιταμινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου