Δημήτρης Βαϊνάς: Είμαι ένας άνθρωπος που υπηρετεί τους πολίτες - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Δημήτρης Βαϊνάς: Είμαι ένας άνθρωπος που υπηρετεί τους πολίτες



Ο Δημήτρης Βαϊνάς με καταγωγή από την Ρητίνη, γεννηθείς το 1961, υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και 20 συναπτά έτη, από το 2002. Όπου εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, στον τότε Δήμο Πιερίων.

Το 2007 ανέλαβε τα ηνία του δήμου Πιερίων ως δήμαρχος, έως την συνένωση των δήμων το 2010. Έκτοτε εκλέγεται ως Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Κατερίνης πλέον. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από πολλές θέσεις, όπως αυτή του Δημάρχου, όπως προαναφέραμε, του αντιδημάρχου, προέδρου οργανισμού και φυσικά δημοτικού συμβούλου.

Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των αγροτών και κυρίως των ορεινών περιοχών, καθώς και ο ίδιος είναι αγρότης στο επάγγελμα και είναι παντρεμένος έχοντας αποκτήσει δύο κόρες.

Έχετε πολυετή πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση και η εμπειρία σας θεωρώ ότι είναι μεγάλη. Πιο είναι το κίνητρο, που για ακόμα μία φορά θα είστε υποψήφιος;


Πιστεύω ότι έχω ακόμη την δυνατότητα να προσφέρω αρκετά στου δημότες και στον Δήμο Κατερίνης.

Μιλήστε μας λίγο για τα τέσσερα χρόνια διοίκησης του Δήμου.

Σε αυτήν την διοίκηση εντάχθηκα τον Ιούλιο του 2002, εκτιμώντας την προσπάθεια του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, που έκανε για τον δήμο Κατερίνης. Να επισημάνω ότι ανέλαβε δήμαρχος την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, όταν το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο για άντληση πόρων ( μεγάλα έργα) το ΕΣΠΑ, βρισκόταν ήδη στο τέλος του. Έληξε το 2020. Τούτο δε σημαίνει ότι περισσότεροι πόροι είχαν ήδη απορροφηθεί. Ο Δήμαρχος όμως πέτυχε και εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια εφόσον εκλεγεί δήμαρχος ο Κώστας Κουκοδήμος;

Με τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες του δημάρχου μας και την σχετική προετοιμασία του Δήμου, πιστεύω πως θα πετύχουμε χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή μεγάλων έργων στον Δήμο Κατερίνης μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου, ΕΣΠΑ 2021 - 2027

Οι πολίτες του δήμου τι πρέπει να γνωρίζουν για την υποψηφιότητά σας;

Είμαι ένας άνθρωπος που υπηρέτησα επί 20 χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση από πολλές θέσεις. Δημάρχου στον Δήμο Πιερίων, προέδρου οργανισμού, και δημοτικού συμβούλου. Την τοπική αυτοδιοίκηση την υπηρέτησα με σύνεση, μεράκι και πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών.

Ζητώ από τους πολίτες του δήμου, να ανανεώσουν στο πρόσωπό μου την εμπιστοσύνη τους για ακόμη μία θητεία και δεσμεύομαι να τους υπηρετώ, όπως έκανα μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου