Δήμος Κατερίνης: Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Δήμος Κατερίνης: Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής ΑρχήςΙωάννης Ντούμος: Θα είμαστε η διοίκηση όλων των δημοτών

- Εντιμότητα, διαφάνεια, ειλικρίνεια, σεμνότητα & εργατικότητα οι άξονες λειτουργίας


«Είμαστε έτοιμοι, ενημερωμένοι και απόλυτα προσηλωμένοι στο τι θέλουμε να πετύχουμε. Και να είστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε. Mε απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νέος Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, στην τελετή ορκωμοσίας της Δημοτικής αρχής, σήμερα το απόγευμα, σε δημόσια συνεδρίαση, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κατερίνης.

Ο κος Ντούμος αναφέρθηκε στο «αίσθημα ευθύνης με το οποίο αναλαμβάνει τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης» και όπως είπε: «έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των προσκλήσεων που καλούμαστε ως νέο δημοτικό συμβούλιο να αντιμετωπίσουμε στην πενταετή θητεία που ξεκινά».


Δήμος ανοικτός στο δημότη & διαφανείς διαδικασίες

«Η εντολή των συνδημοτών μου είναι ισχυρή, όπως και η θέλησή μου για έναν δήμο εύρωστο, ένα δήμο φιλόξενο, έναν δήμο σύγχρονο. Και κυρίως έναν δήμο ανοικτό στο δημότη. Θέλω με σαφήνεια να υπογραμμίσω, ότι αυτή η διοίκηση του δήμου Κατερίνης, με εμένα δήμαρχο, θα είναι μία διοίκηση που θα την χαρακτηρίζουν οι διαφανείς διαδικασίες. Εντιμότητα, διαφάνεια, ειλικρίνεια, σεμνότητα και φυσικά εργατικότητα. Με αυτές τις αρχές θα πορευθούμε. Με αυτές τις αρχές θα διοικήσουμε. Ο δήμος μάς έχει ανάγκη ψυχή τε και σώματι. Ενωμένους και αποφασισμένους να δημιουργήσουμε την Κατερίνη που όλοι ονειρευόμαστε. Οι εκλογές τελείωσαν και δεν υπάρχει πλέον τίποτα που να μας διαιρεί και να μας χωρίζει. 
Το λέω και το εννοώ ότι θα είμαστε διοίκηση όλων των δημοτών» είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης δίνοντας το στίγμα της περιόδου 2024-2028.


Πρόοδος & σύνθεση απόψεων


Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος: «Ως διοίκηση ήρθαμε για να χτίσουμε και να συνεχίσουμε ό,τι καλό μας κληροδοτείται, ήρθαμε να συνθέσουμε απόψεις, ήρθαμε όμως και για να γκρεμίσουμε νοοτροπίες και παθογένειες που δεν μας αφήνουν να προοδεύσουμε».

Νέο μοντέλο διοίκησης

Επιπλέον, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ένα νέο μοντέλο συνεργασίας που οικοδομείται με τα στελέχη και τις υπηρεσίες του Δήμου: «πιο άμεσο, πιο απαιτητικό, σίγουρα όμως πιο αποτελεσματικό.  Όπως
αντιλαμβάνεστε η δουλειά ξεκίνησε», ενώ ευχήθηκε “καλή θητεία” σε όλους τους αιρετούς.

Παρουσίες

Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστησαν επίσης: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος τέλεσε αγιασμό και την θρησκευτική ορκωμοσία, καθώς και οι:
Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, οι Βουλευτές Πιερίας: Ξενοφών (Φώντας) Μπαραλιάκος, Σπυρίδων Κουλκουδίνας, Κομνηνός Δελβερούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου, Ευάγγελος Γερολιόλιος, ο εκλεγείς Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Χρήστος Κομπατσιάρης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Πιερίας, Νικόλαος Θεοδοσίου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Γεώργιος Τζήμας, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας,
Γεώργιος Κουκουσέλας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Πιερίας Παναγιώτης, Πατσιαλής,ο Διοικητής Γ’Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης, Θεμιστοκλής Αδαμίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Γεώργιος Μακρής, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παρθένα Τριανταφυλλίδου, ο Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Αιδέσιμος της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, Νικόλαος Σταμούλης, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων, ο πρώην υπουργός Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης και Βουλευτής Πιερίας, Σάββας Χιονίδης, ο τέως Νομάρχης Πιερίας, Γιώργος Παπαστεργίου, πρώην Δήμαρχοι Κατερίνης, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, συλλόγων κ.α.
«Διαβεβαίωση» παρείχαν: ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», Νικόλαος Τσουπέης και το μέλος της κοινότητας Κατερίνης, Σοφία Σαλπιστή, ενώ στον επίλογο της δημόσιας συνεδρίασης αρχικά ο κος Ντούμος και εν συνεχεία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και οι Σύμβουλοι Κοινοτήτων υπέγραψαν τα σχετικά πρακτικά ορκωμοσίας.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του νέου Δημάρχου Κατερίνης:


«Σεβασμιώτατε, εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

φίλες και φίλοι, συνδημότες μου,

σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης, έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των προσκλήσεων που καλούμαστε ως νέο δημοτικό συμβούλιο να αντιμετωπίσουμε στην πενταετή θητεία που ξεκινά.

Είμαστε έτοιμοι, ενημερωμένοι και απόλυτα προσηλωμένοι στο το τι θέλουμε να πετύχουμε.
Και να είστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε. Mε απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων. Για εμένα προσωπικά αποτελεί ύψιστη τιμή η δυνατότητα να υπηρετήσω το δήμο Κατερίνης από τη θέση του δημάρχου. Η εντολή των συνδημοτών μου είναι ισχυρή, όπως και η θέλησή μου για έναν δήμο εύρωστο, ένα δήμο φιλόξενο, έναν δήμo σύγχρονο. Και κυρίως έναν δήμο ανοικτό στο δημότη.
Θέλω με σαφήνεια να υπογραμμίσω, ότι αυτή η διοίκηση του δήμου Κατερίνης, με εμένα δήμαρχο,
θα είναι μία διοίκηση που θα την χαρακτηρίζουν οι διαφανείς διαδικασίες. Εντιμότητα, διαφάνεια, ειλικρίνεια, σεμνότητα και φυσικά εργατικότητα. Με αυτές τις αρχές θα πορευθούμε. Με αυτές τις αρχές θα διοικήσουμε.

Ο δήμος μάς έχει ανάγκη ψυχή τε και σώματι. Ενωμένους και αποφασισμένους να δημιουργήσουμε την Κατερίνη που όλοι ονειρευόμαστε. Οι εκλογές τελείωσαν και δεν υπάρχει πλέον τίποτα που να μας διαιρεί και να μας χωρίζει.

Το λέω και το εννοώ ότι θα είμαστε διοίκηση όλων των δημοτών! Και κάτι ακόμη: Ως διοίκηση ήρθαμε για να χτίσουμε και να συνεχίσουμε ό,τι καλό μας κληροδοτείται, ήρθαμε να συνθέσουμε απόψεις,
ήρθαμε όμως και για να γκρεμίσουμε νοοτροπίες και παθογένειες που δεν μας αφήνουν να προοδεύσουμε.

Φίλες και φίλοι,

τυπικά η θητεία μας ξεκινά στην αρχή του έτους, Γνωρίζετε ωστόσο, ότι αμέσως μετά τις εκλογές, εδώ και δύο μήνες, βρίσκομαι καθημερινά στο δημαρχείο και ενημερώνομαι για όλες τις τρέχουσες υποθέσεις του δήμου. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τα περισσότερα στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών με τα οποία οικοδομούμε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας πιο άμεσο, πιο απαιτητικό,
σίγουρα όμως πιο αποτελεσματικό. Όπως αντιλαμβάνεστε η δουλειά ξεκίνησε! Καλή επιτυχία σε όλους Σας ευχαριστώ!”»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου