ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Η προθέσεις μου ήταν και είναι πάντοτε αγνές με γνώμονα και κριτήριο τον δημότη, την πόλη μου και το νομό μου. Δεν με ενδιέφερε ποτέ η προσωπική μου προβολή - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Η προθέσεις μου ήταν και είναι πάντοτε αγνές με γνώμονα και κριτήριο τον δημότη, την πόλη μου και το νομό μου. Δεν με ενδιέφερε ποτέ η προσωπική μου προβολή


Έχετε πολυετή παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση και η εμπειρία σας θεωρώ ότι είναι μεγάλη.  Πιο είναι το κίνητρο που για ακόμα μια φορά θα είστε υποψήφιος ;

Πράγματι συμμετέχω πολλά χρόνια στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκηση είτε Α είτε Β βαθμού. Η προθέσεις μου ήταν και είναι πάντοτε αγνές με γνώμονα και κριτήριο τον δημότη, την πόλη μου και το νομό μου. Δεν με ενδιέφερε ποτέ η προσωπική μου προβολή, δεν είναι του χαρακτήρα μου, απλά αυτή η καθημερινή επαφή με το δημότη και η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του, νομίζω ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος που ασχολείται με τα κοινά. Θα είμαι λοιπόν  εκ νέου υποψήφιος γιατί απλά όσο εκλέγεται που σημαίνει ο κόσμος σε στηρίζει δεν πρέπει να εγκαταλείπεις αυτή την προσπάθεια. Είναι τιμή μου που ο κόσμος με εμπιστεύεται την διαχείριση της καθημερινότητας του και δυστυχώς τα προβλήματα είναι πολλά και άλυτα. Όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.


Από ότι γνωρίζω εκλεχθήκατε με τον συνδυασμό  του Γιώργου Νταντάμη και μετά συνυπήρξατε στη διοίκηση με τον Κώστα Κουκοδήμο. Πως ήταν η συνεργασία και τι αποτελέσματα είχε.

Πράγματι το 2019 εκλέχθηκα με τον συνδυασμό  «Ανανέωση τώρα» του κ. Νταντάμη, όμως ο εκλογικός νόμος μας οδηγούσε σε συνεργασίες και αυτό το γνωρίζαμε. Με τον κ. Κουκοδήμο ταυτιστήκαμε αμέσως και έτσι προέκυψε αυτή η συνεργασία μας. Στα προεκλογικά μας προγράμματα είχαμε πολλά κοινά σημεία και έτσι δε χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να συνυπάρξουμε.  Η συνεργασία μας λοιπόν ήταν περισσότερο και από επιτυχημένη, θα έλεγα άψογη γιατί δε μας χώριζε τίποτα απεναντίας μας ένωναν πολλά. Για αυτό και τα αποτελέσματα ήτανε και είναι θετικά. Άλλωστε είναι κοινή διατύπωση όλων. Οι δύο ομάδες έγιναν μια και η προσπάθεια ομαδική με στόχο να αναδείξουμε την Κατερίνη την πόλη που ζούμε από τη γέννηση μας.


Μιλήστε μας λίγο για τα 4 χρόνια διοίκησης του δήμου

Παραλάβαμε το δήμο από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Χιονιδη με συν και πλην. Το δυσκολότερο κομμάτι ήταν το οικονομικό που ευτυχώς με μεγάλη προσπάθεια μπήκε σε τροχιά με θετικό πρόσημο. Τα δυόμιση χρόνια πανδημίας που γίνανε βήματα σημειωτόν από όλη τη χώρα εμείς τα εκμεταλλευτήκαμε προγραμματίζοντας και κάνοντας μελέτες για να είμαστε έτοιμοι για τα προγράμματα ένταξης. Όπως για αγροτική οδοποιία, για παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες στην Κατερίνη, για δίκτυα ύδρευσης για αστικά απόβλητα, για έξυπνες τεχνολογίες, για το κυνοκομείο και πολλά άλλα μικρής ή μεγάλης εμβέλειας. Ταυτόχρονα ανακαινίστηκαν και μπήκαν σε χρήση πολλά ακίνητα του δήμου που ήταν παραμελημένα όπως το κτήριο της παλιάς πυροσβεστικής που στεγάστηκε η δημοτική αστυνομία, το κτήριο τους παλιού νοσοκομείου που στεγάστηκε το κοινωνικό ιατρείο, το Β’ ΔΑΚ που στεγάστηκε ο ΟΠΑΠ και πολλά άλλα. Με συντονισμένες ενέργειες του δημάρχου ήρθαν  πλέον στην ιδιοκτησία του δήμου προς χρήση το παλιό εργοστάσιο ξυλείας στη Μόρνα, τα 170 στρέμματα στρατοπέδου στην Ανδρομάχη, το εργοστάσιο εμποτισμού ξυλείας του ΟΣΕ στον σιδηροδρομικό σταθμό. Μετά από παρεμβάσεις ουσιαστικές αναβαθμίστηκε το νέο πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή των ΚΤΕΛ και σύντομα παραδίδονται προς χρήση, ολοκληρώθηκε η μελέτη για το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Μακεδονίας με έργα πρασίνου πάνω από αυτό και σύντομα θα ξεκινήσει, αναβαθμίστηκε και δόθηκε σε χρήση το αίθριο του δήμου, νομιμοποιήθηκαν και αδειοδοτήθηκαν τα υπόγεια πάρκινγκ του δήμου που λειτουργούσαν χρόνια δίχως άδεια, το κτήριο της Εκάβης με τη δημοτική βιβλιοθήκη, οι δημοσιές τουαλέτες και πολλά άλλα. Όλα λοιπόν αυτά και πολλά άλλα που ξεχνώ τώρα έγιναν με συνδιοίκηση τον Κώστα τον Κουκοδήμο με απόλυτη συνεργασία των αιρετών και των υπαλλήλων του δήμου.


Τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια εφόσον εκλεγεί δήμαρχος ο Κώστας Κουκοδήμος

Να περιμένει ο δημότης πολύ περισσότερα. Πλέον υπάρχει περισσότερη εμπειρία από όλους, υπάρχουν προγραμματισμένα και ενταγμένα πολλά έργα, η θέληση και βούληση υπάρχει. Ο Κώστα Κουκοδήμος είναι έμπειρος πολιτικός, έδωσε εξετάσεις στην κοινωνία της πόλης και του νομού μας και αξίζει της απόλυτης εμπιστοσύνης μας στη διαχείριση του δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου