Ο ΡΟΥΣ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Ο ΡΟΥΣ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Ποιος μπορεί ν’ αλλάξει τον ρου της Ιστορίας. ΚΑΝΕΙΣ! Ποιος μπορεί να κάνει οτιδήποτε για ν’αλλάξει τα μέλλοντα. ΚΑΝΕΙΣ! Η σκακιέρα έχει στηθεί, τα πιόνια έχουν μπει στην θέση τους, οι παίκτες είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το παιχνίδι.

Σ’ αυτή την πολύπαθη γωνιά του πλανήτη, είναι στραμμένη η παγκόσμια προσοχή, καθώς πολεμικές ιαχές ακούγονται πολύ έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η κλιμακούμενη ένταση αυξάνεται ραγδαία και αρκεί μία σπίθα ( Σουλεϊμανί) για να ανάψει το φιτίλι.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Είναι ξεκάθαρο. Η ενέργεια και ποιος θα είναι ο κυρίαρχος για την εκμετάλλευσή της. Ασχετα αν κάποιοι δηλώνουν ενεργειακά ανεξάρτητοι. Αν δεν υπήρχε τίποτα στο υπέδαφος της νότιας και νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και στα σύνορα με Ιταλία στην Αδριατική, ( θα το δούμε το νέο σενάριο άμεσα) θα υπήρχαν μόνο κάτι ψευδοαψημαχίες, πάντα διπλωματικές, έτσι για τα μάτια του κόσμου, για εσωτερική κατανάλωση.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και πολλά χρόνια είχε μπει στο στόχαστρο των μεγάλων εταιρειών πετρελαίου η συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή της νότιας και νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι ενδείξεις για μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν πολλές και επαληθεύθηκαν. Έπρεπε όμως να μην υπάρχουν ισχυρά κράτη στην περιοχή, ως είθισται, που θα εμπόδιζαν, λόγω περισσότερων απαιτήσεων, την ολοκληρωτική τους εκμετάλλευση. Τούτο έγινε πραγματικότητα μετά από μία σειρά δράσεων στη χώρα μας. Είσοδος στο Ευρώ με χαλκευμένα στοιχεία, Χρηματιστήριο, Μνημόνια, ΔΝΤ κλπ τα οποία είναι γνωστά στην «υγεία» όλων μας.

Ερχόμαστε όμως στο σήμερα. Οι «σύμμαχοι μας» οι οποίοι ΠΑΝΤΑ παίζουν διπλό παιχνίδι, όλα αυτά τα χρόνια που προσπαθούσαν να «σώσουν» τη χώρα μας, αναβάθμιζαν συνεχώς τη γείτονος. Εξοπλιστικά, Τεχνολογικά, Τουριστικά κλπ χωρίς καν να κρατάν τα προσχήματα. Ήθελαν να κυριαρχήσουν όσο το δυνατό συντομότερα στην περιοχή. Ο σουλτάνος, είχε όμως άλλη άποψη. Τους την έφερε όλους κανονικά. Καθαρά, ψυχρά, ήταν ο μεγάλος νικητής, έως τώρα, στο διπλωματικό πόκερ. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις ανθρώπινες αντιδράσεις (πλανητάρχης) την παρούσα στιγμή, ο σουλτάνος αναδιπλώνεται για τις επόμενες κινήσεις του, καθώς νέοι παίκτες εξ ανατολής έχουν μπει δυναμικά στην παγκόσμια σκακιέρα.

Το μεγάλο ζητούμενο όμως δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι. Είναι τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ! Οι υγιείς σκεπτόμενοι πολίτες αναρωτιούνται όλα αυτά τα χρόνια, τα δύσκολα για τον Ελληνικό λαό, ποιες οι ενέργειες των πολιτικών μας για την αναβάθμιση του «κυρίαρχου» Ελληνικού Κράτους. Πέραν της ομφαλοσκόπησής τους, όλα τα υπόλοιπα, έχουν απωλέσει τις αξίες τους. Έχουν «φθάσει;» τον λαό σε σημεία μεγάλης «αδιαφορίας».
Το μέγιστο ερώτημα σήμερα είναι αν είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ μια δύσκολη στιγμή εναντίον της Εθνικής μας κυριαρχίας. Ισως ΝΑΙ. Αλλά το ζητούμενο είναι να μην φθάσουμε ως εκεί. Από την άλλη όμως, ποιος μπορεί να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας. Ας είμαστε υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι σωστά.



ΠΗΓΗ VIVEREMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου