Ποδήλατο: Η πόλη του ανήκει - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Ποδήλατο: Η πόλη του ανήκει

Είναι οικονομικό, απολαυστικό, οικολογικό και γρήγορο. Μπορεί να μας έχουν κάνει την ζωή ποδήλατο, αλλά εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία και το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας. Ορθοπεταλιές σε… αγορές, ποδηλατόδρομους και όμορφες διαδρομές εντός και εκτός των τειχών της πόλης.

Γιατί ποδήλατο;

«Γιατί είναι trendy, Γιατί έχει ρόδες αλλά δεν έχει μηχανή, Για την γυμναστική, Γιατί είναι ωραίο, Γιατί όχι ποδήλατο; Γιατί φτιάχνεις γλουτούς», είναι απόψεις διαφόρων πολιτών.

Ο λόγοι για τον οποίον ο καθένας από εμάς αγαπάει το ποδήλατο ποικίλουν. Το ποδήλατο είναι οικολογικό, καθώς δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Το ποδήλατο είναι οικονομικό, γιατί είναι πολύ πιο φθηνό σε σχέση με όλα τα άλλα μεταφορικά μέσα και απαιτεί ελάχιστα έξοδα για την συντήρηση και καθόλουγια την κίνησή του. Το ποδήλατο είναι άθληση και υγεία γιατί η ποδηλασία είναι θεραπευτική για το μυαλό, το πνεύμα και το σώμα, μειώνει το στρες και βελτιώνει την καρδιοαγγειακή υγεία. Το ποδήλατο είναι απόλαυση, γιατί είναι μια δραστηριότητα ζωής, ένα μέσο για να γνωρίσεις κόσμο.

Αρχικά, προτού αγοράσετε το πρώτο σας ποδήλατο, θα πρέπει να αποφασίσετε πού θα το χρησιμοποιείτε. Άλλο ποδήλατο θα πάρετε για τις μετακινήσεις σας, άλλο για τις βόλτες σας και άλλο για την άσκηση. Αποφασίζοντας λοιπόν πρώτα την κύρια χρήση του, θα επιλέξετε σωστά τον τύπο και τις προδιαγραφές που αυτό πρέπει να έχει. Όσο για την τιμή του, υπολογίστε για ένα μέσο αλλά αξιοπρεπές, περί τα 200 με 600 ευρώ. Αν τώρα έχετε μεγαλύτερες απαιτήσεις σε εξοπλισμό και απόδοση, τότε οι τιμές κυμαίνονται από 600 μέχρι 800 ευρώ..

Μαζί με την αγορά του ποδηλάτου σας και ειδικά αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιείτε στην πόλη, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστείτε κάποια αξεσουάρ όπως κράνος, φώτα (ένα κόκκινο για πίσω και ένα λευκό για μπροστά, καθώς και LED για πίσω), κλειδαριά για να το ασφαλίζετε, τρόμπα και παγούρι.

Τώρα όσον αφορά το κατάστημα από όπου μπορείτε να αγοράσετε το ποδήλατό σας........ Μεγάλη γκάμα από ποδήλατα για όλα τα γούστα μπορείτε να βρείτε στην BIKELAND Αγίας Αικατερίνης 2 Κατερίνη.

Ποδηλατόδρομοι και ποδηλατάδες στην Κατερίνη

Πονεμένη ιστορία… Ελάχιστοι είναι οι πραγματικοί ποδηλατόδρομοι στην Κατερίνη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους λάτρεις του ποδηλάτου να μαζεύονται σε ομάδες και να οργανώνουν τις δικές τους ποδηλατοβόλτες, κάνοντας ουσιαστικά τις διαδρομές αυτές… ποδηλατόδρομους ενίοτε και με την βοήθεια της Τροχαίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ποδηλατική Απόδραση.

ΠΗΓΗ: VIVEREMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου