Παιδί και σκύλος.. - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Παιδί και σκύλος..



Πριν από λίγες ημέρες διαβάσαμε την θλιβερή είδηση, με τον σκύλο που επιτέθηκε σε ένα βρέφος με αποτέλεσμα να το θανατώσει. Πολλοί ήταν οι γονείς που επικοινώνησαν μαζί μου, αγχωμένοι εύλογα, για τον δικό τους σκύλο και την σχέση που έχει με τα παιδιά τους.
Ως επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων θέλω μέσα από κάθε μου άρθρο να δίνω στον αναγνώστη κάποια συγκεκριμένη και χρήσιμη πληροφορία και να μην αναλώνομαι σε αοριστολογίες και γενικότητες. Αναφέρομαι λοιπόν στους κηδεμόνες σκύλων που περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να προσαρμόσετε το πρόγραμμα του σκύλου σας, μήνες πριν έρθει στην ζωή το παιδί σας. Αν είναι για παράδειγμα να αποτρέψετε, στον σκύλο, την είσοδο σε κάποιο δωμάτιο, θα πρέπει να το κάνετε μήνες πριν έρθει το μωρό στο σπίτι. Αν είναι να σταματήσει η μαμά να βγάζει βόλτα τον σκύλο με την έλευση του παιδιού, τότε πάλι πρέπει μήνες πριν να εξοικειωθεί ο σκύλος με τον άλλο χειριστή.

Δεν πρέπει να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ στην ζωή του σκύλου την ημέρα που θα έρθει το βρέφος στο σπίτι. Όλες οι αλλαγές πρέπει να έχουν ήδη συμβεί μήνες πριν. Έχετε 7 μήνες από την ημέρα που θα μάθετε ότι περιμένετε παιδί, να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας και να τον προσαρμόσετε στο πρόγραμμα που ΘΑ έχει.

Μια ακόμη κρίσιμη παράμετρος είναι η κοινωνικοποίηση του σκύλου. Το διάστημα από 2 έως 4 μηνών είναι το πιο κρίσιμο στην ζωή ενός σκύλου και είναι η περίοδος που πρέπει να ασχοληθείτε με την κοινωνικοποίησή του.

Προτείνω ανεπιφύλακτα να αποφύγετε την εκπαίδευση σε καθήκοντα προστασίας. Είναι βέβαιο, ότι ακόμη και η πιο ήπια μορφή εκπαίδευσης ενός σκύλου στο να γίνει φύλακας, ενέχει κινδύνους και απρόοπτα. Ο εκπαιδευμένος σκύλος φύλακας, έχει υψηλή αυτοπεποίθηση, εκπέμπει σήματα που ένα παιδί ενδέχεται να αγνοήσει και να συμβεί το μοιραίο.

Τέλος, λέω σε κάθε γονέα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αφήσετε το παιδί σας με τον σκύλο χωρίς επίβλεψη. Υπάρχει ΠΑΝΤΑ το απρόοπτο, η κακή στιγμή που λέμε. Δεν ξεχνώ το περιστατικό όπου ένα παιδάκι έτρεχε με έναν στυλό στο χέρι, σκόνταψε και χτύπησε με τον στυλό το μάτι του σκύλου. Ο σκύλος αντέδρασε, όπως ήταν φυσικό, και εάν δεν ήταν εκεί ο πατέρας να επέμβει θα υπήρχε σίγουρα ακόμη πιο δυσάρεστη εξέλιξη.

Όσοι έχετε σκύλο και περιμένετε παιδί, όσοι έχετε παιδί και σκέφτεστε να υιοθετήσετε σκύλο, επισκεφθείτε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή, συμβουλευτείτε και λειτουργήστε με προνοητικότητα.




Αναστασιάδης Θωμάς

K9 Doorways Dog Trainers School

Θετικός Εκπαιδευτής & Τεχνικός Συμπεριφοράς Σκύλων

Κίν. 6979.22.38.03

www.brosdogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου