Κατερίνη: Η καθαριότητα είναι αρχοντιά! - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Κατερίνη: Η καθαριότητα είναι αρχοντιά!



Σε πάρα πολλά οικόπεδα εντός του ιστού της πόλης, η εικόνα είναι αυτή της φωτογραφίας. Εγκατάλειψη, επικινδυνότητα από τυχόν εστίες μόλυνσης, ασφάλειας κ.λ.π.

Αν η Κατερίνη, θέλει να λέγεται μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, θα πρέπει να αλλάξει άρδην νοοτροπία. Δυστυχώς δεν είναι μόνο ένας τομέας στον οποίο υστερεί. Ας σταθούμε όμως μόνο στον τομέα της καθαριότητας.

Μία πόλη θέλει να λέγεται καθαρή όταν για τον σκοπό αυτό εργάζονται σωστά και οι δύο πλευρές. Δημοτική Αρχή και Πολίτες. Ξεκινώντας ανάποδα, οι πολίτες θα πρέπει είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο που αφήνουν τα σκουπίδια τους, και τι είδους από αυτά αφήνουν στους συγκεκριμένους κάδους.

Πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που δεν θέλουν να κοπιάσουν για πέντε μέτρα και πετάνε οικιακά σκουπίδια ( τρόφιμα κ.λ.π.) σε κάδους ανακύκλωσης ή σε ανοικτά οικόπεδα με αποτέλεσμα αδέσποτα ζώα να τα βρίσκουν , με ότι αυτό συνεπάγεται, αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία.

Υπάρχουν περιοχές της πόλης όπου το παράνομο πέταμα των σκουπιδιών πάσης φύσεως, είναι πολύ έντονο. Κυρίως στις παρυφές της και περισσότερο στην περιμετρική τάφρο της πόλης.

Υπάρχει όμως και μία μεγάλη μερίδα πολιτών η οποία ακολουθεί τους κανόνες, χρησιμοποιώντας σωστά τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλό είναι να είναι πιο προσεκτικοί στην συλλογή των απορριμμάτων. Να συλλέγουν εκτός των κάδων και όλων όσων εξ αυτών είναι εκτός τους, ώστε μετά την αποκομιδή να είναι καθαρός ο χώρος όπου είναι τοποθετημένοι οι κάδοι. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κυρίως στην ανακύκλωση, να μένουν εκεί που τα έχουν αφήσει οι πολίτες, όλα όσα δεν είναι εντός κάδων, χωρίς να συλλέγονται από τα συνεργεία καθαριότητας. Επίσης καλό είναι να προσέχουν οι υπάλληλοι τους κάδους κυρίως των οικιακών σκουπιδιών, να μην τους πετάνε, αλλά να τους αφήνουν με προσοχή διότι καταστρέφονται με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται και οι ίδιοι κατά την συλλογή τους.

Μία πόλη σύγχρονη, απαιτεί συνεργασίες από όλους. Δεν μπορεί μία μόνο πλευρά να εργάζεται όσο το δυνατόν πιο σωστά και η άλλη να αδιαφορεί. Το καλύτερο παράδειγμα για τις επόμενες γενεές, πρέπει να το δώσει η τωρινή με τις σωστές πράξεις της.

VIVERE MAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου