Ραχήλ Μακρή: Η πατρίδα μας είναι καταδικασμένη σε μία διαρκή, αυστηρότερη «επιτήρηση» - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Ραχήλ Μακρή: Η πατρίδα μας είναι καταδικασμένη σε μία διαρκή, αυστηρότερη «επιτήρηση»



“ Μέσα από το κοινοβουλευτικό μου έργο ανέδειξα την ληστεία των Ελλήνων, την τραπεζική απάτη, τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και τεράστια σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.” To Viveremag μίλησε με την κα Ραχήλ Μακρή, η οποία τα είπε όπως άλλωστε συνηθίζει «έξω από τα δόντια», τονίζοντας ιδιαίτερα τον διχασμό των Ελλήνων.


Ως σύγχρονη Ελληνίδα, ποια η γνώμη σας για την πολιτική κατάσταση της χώρας.
Για ποια πολιτική κατάσταση μιλάμε όταν όπως έχω πει και στην βουλή είμαστε καταδικασμένοι σε λιτότητα και πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα 42 χρόνια και την ίδια στιγμή το τραπεζικό μας σύστημα βρίσκεται πάλι υπό κατάρρευση με καταχρεωμένα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και Δημόσιο; Η πατρίδα μας είναι καταδικασμένη σε μία διαρκή, αυστηρότερη «επιτήρηση» – με συνεχείς ελέγχους ανά τρεις μήνες από την Τρόικα, η οποία ήδη ελέγχει άμεσα, τόσο τα δημόσια οικονομικά μέσω της ΑΑΔΕ, όσο και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία μέσω του Υπερταμείου και των αφελληνισμένων τραπεζών και το πολιτικό σύστημα συμφώνησε στην διαχείριση ενός δημόσιου χρέους στα 343,5 δις € ή στο 193% του ΑΕΠ και σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060, που θα οδηγήσει κατά την άποψή μου σε μία πολιτική ανυπόφορης φτωχοποίησης μέχρι το 2060.

Ποιος θα πρέπει κατά την γνώμη σας να είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Οι αρμοδιότητες του ΠτΔ σήμερα είναι περιορισμένες σε σχέση με το παρελθόν και
κυρίως μετά την αναθεώρηση του συντάγματος του 1986.
Ωστόσο, Σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 1 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της
Δημοκρατίας αποτελεί τον ρυθμιστή του Πολιτεύματος και παρόλο που οι ουσιαστικές
αρμοδιότητες του Προέδρου είναι λιγότερες σε σχέση με τις αρμοδιότητες του
Πρωθυπουργού και των Υπουργών και ακόμη και σε περίπτωση άρνησης υπογραφής
διατάγματος λόγω διαφωνίας του με την κυβέρνηση, είναι αναγκασμένος αφού πρώτα
συζητήσει με την κυβέρνηση να υποχωρήσει, θεωρώ αδιανόητο να συντελείται
κοινοβουλευτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2015 και να φέρει την υπογραφή του
νομοθέτημα στο προοίμιο του οποίου αναφέρεται ότι η νομοθετική εξουσία εκχωρείται
σε δανειστές.
Θεωρώ αδιανόητο για τον ΠτΔ, τον ρυθμιστή του πολιτεύματος να υπογράφει
αντισυνταγματικά νομοσχέδια. Βέβαια αυτές οι απόψεις βρίσκονται στο πλαίσιο του
δικού μου αξιακού συστήματος, για αυτό προτίμησα την πολιτική αυτοκτονία και
αποχώρηση από την κυβέρνηση αρνούμενη να ψηφίσω αντισυνταγματικά μνημόνια
παραβιάζοντας τον όρκο μου να ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα τηρώντας το
Σύνταγμα.

Πως αξιολογεί η Ραχήλ Μακρή την Τουρκία μετά τις νέες εξελίξεις;

Η Τουρκία σε αντίθεση με εμάς ακολουθεί μια πολιτική σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής που δεν έχει καμία σχέση με την δική μας.

Αυτή η σταθερή πολιτική και οι κινήσεις ρουά ματ την οδηγούν, δυστυχώς για εμάς που μείναμε χωρίς συμμάχους, εξ αιτίας της δουλικής και καταστρεπτικής πολιτικής στην επίτευξη των στόχων τους που αφορούν την Κύπρο και το Αιγαίο.

Ενώ ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού συμφωνεί σε πολλά θέματα, γιατί εν κατακλείδι δεν ενώνονται οι Έλληνες;

Το προαιώνιο πρόβλημα του ελληνικού λαού υπήρξε «η Διχόνοια».

Ό,τι δεν κατόρθωσε ο Μέγας Βασιλεύς της Περσίας με τα όπλα και τον αναρίθμητο στρατό του στους Μηδικούς Πολέμους (492-479 π.Χ.) πραγματώθηκε με το χρηματισμό και την επερχόμενη διαφθορά, που έσπειρε το διχασμό και τον αλληλοσπαραγμό.

Όσα υψηλά ιδανικά συνεπικούρησαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του ελληνισμού, εξολοθρεύτηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων και έφτασε ο ελληνισμός να επιτρέπει να ρυθμίζουν τα ελληνικά θέματα, οι εχθροί του με την ανοχή και την παρότρυνση των ίδιων των Ελλήνων φτάνοντας στο σήμερα με τα μνημόνια που θυμίζουν την Ανταλκίδειος Ειρήνη στα 386 π.Χ. που απέβη ταπεινωτική για την εξουσία που γνωρίζει καλά πώς ένας τέτοιος αλληλοσπαραγμός μπορεί να ωφελήσει τη διαιώνισή της.

Από την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους στα 1830 μέχρι και σήμερα, η Νεοελληνική Ιστορία είναι διαποτισμένη με διχασμούς.

Διχασμός σε Τρικουπικούς και Δελιγιαννικούς, Βενιζελικούς και Αντιβενιζελικούς, διεθνιστές κομμουνιστές και εθνικιστές δεξιούς. Πράσινα και μπλε καφενεία, μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, φασίστες και αντιφασίστες.

Διχασμοί που σπέρνει η ντόπια εξουσία με την βοήθεια των ξένων δυνάμεων, καθώς γνωρίζουν καλά πώς ένας τέτοιος αλληλοσπαραγμός ωφελεί τη διαιώνισή της και έναν λαό που αρνείται να δει την αλήθεια και να ενωθεί και προτιμά «να σκοτώνεται, για τ’ αφέντη το φαΐ», όπως λέει και ο ποιητής Βάρναλης.


Η Ραχήλ Μακρή έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις στην μέχρι τώρα πολιτική της πορεία. Μερικές από αυτές ήσαν άνανδρες. Πως νοιώθει η γυναίκα Μακρή για όλα αυτά.

Η Ραχήλ Μακρή δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται άνανδρες πολιτικές και δικαστικές διώξεις.

Ποτέ στο παρελθόν πολιτικό πρόσωπο δεν έχει δεχτεί τόσο βρώμικο και άνανδρο πόλεμο από το πολιτικό και μιντιακό σύστημα.

Το κοινοβουλευτικό μου έργο και η παρουσία ενοχλούσε, καθώς μέσα από αυτό αναδείχθηκε η διαπλοκή και η σύνδεση της με το πολιτικό και μιντιακό σύστημα.

Μέσα από το κοινοβουλευτικό μου έργο ανέδειξα την ληστεία των Ελλήνων, την τραπεζική απάτη, τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και τεράστια σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Μην ξεχνάμε, ότι είμαι η μοναδική πολιτικός που υπηρέτησα τους Έλληνες χωρίς κομματικές παρωπίδες και πέρα και πάνω από διχαστικούς διαχωρισμούς περί αριστερών και δεξιών.

ΠΗΓΗ: VIVEREMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου