Νάουσα: μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Νάουσα: μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας



Η Νάουσα είναι χτισμένη στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου, σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη και άλλα τόσα από την Κατερίνη.


Η Νάουσα είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας. Με μεγάλη παράδοση στην οινοποιία, παραδοσιακές γειτονιές με ιδιαίτερο χρώμα, θαυμάσιες εξοχές γύρω από την πόλη, ιστορικά αξιοθέατα και δύο χιονοδρομικά σε απόσταση αναπνοής, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε όσους αγαπούν τις αποδράσεις με έμφαση στη φύση και τις γεύσεις.

Το ποτάμι της Αραπίτσας που διασχίζει την πόλη, δημιουργεί υπέροχα καταπράσινα τοπία, μικρούς καταρράκτες και ιδανικά σκηνικά για ατελείωτους περιπάτους. Μια βόλτα στις γειτονιές Αλώνια, Πουλιάνα και Μπατάνια θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν της πόλης, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και το Δημοτικό Πάρκο, κοντά στην πλατεία Καρατάσου, με την άπλετη θέα στον εύφορο κάμπο της Ημαθίας.

Σε απόσταση 3 χλμ. από την πόλη, απλώνεται το Άλσος του Αγίου Νικολάου, που έχει ανακηρυχτεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Πρόκειται για μια καταπράσινη έκταση που προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό απόδρασης για όλη την οικογένεια.  Η εικόνα εκεί έχει ως εξής: τεράστια πλατάνια, βελανιδιές, πηγές και λιμνούλες που σχηματίζονται από τον ιστορικό ποταμό της Αράπιτσας, τεχνητή λίμνη με πάπιες και πέστροφες, γήπεδα, παιδική χαρά και φύση σε όλο της το μεγαλείο. Στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν, επίσης, ξενοδοχεία, αλλά και ταβέρνες, café κ.λπ, για να πάρετε τις απαραίτητες δυνάμεις. Εκτός αν θελήσετε να πάρετε τον καφέ σας στο χέρι και να χαλαρώσετε στο δικό σας αγαπημένο σημείο του πάρκου.

Σε κοντινή απόσταση από την πόλη, βρίσκονται όμορφα χωριά που αξίζουν μια επίσκεψη: το Αρκοχώρι, το Γιαννακοχώρι και το Ροδοχώρι. Αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας και μια επίσκεψη σε κάποιο από το ονομαστά οινοποιεία της Νάουσας για να μάθετε την ιστορία πίσω από τα περίφημα κρασιά της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου