Έλενα Χριστίδου: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Έλενα Χριστίδου: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης

 Η Έλενα Χριστίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι κόρη των απόστρατων αστυνομικών, Χρήστου Χριστίδη και Σοφίας Γκιμπή και μητέρα ενός οχτάχρονου κοριτσιού. Η Έλενα Χριστίδου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Α.Π.Θ αποκτώντας το πτυχίο της Φιλολογίας με ειδίκευση στη Γλωσσολογία καθώς και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με Άριστα(9,67) στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Από το 2009 διαμένει και δραστηριοποιείται στην Κατερίνη. Συγγραφέας, ποιήτρια και εκπαιδευτικός φιλολογικών και αγγλικών, με πολυετή διδακτική πείρα σε λύκεια(Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη) στη
Θεσσαλονίκη και στην Κατερίνη, σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και της ξενόγλωσσης, σε ΙΕΚ καθώς και σε εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας υπηκόων τρίτων χωρών ως αξιολογήτρια φιλόλογος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Eργάζεται στο Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια Πιερίας, παράρτημα της εταιρείας Alzheimer και συγγενών Διαταραχών Θεσσαλονίκης ως διοικητική υπεύθυνη, ενώ συνεργάζεται με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και δια βίου μάθησης του Κ. Ν. Μάρα, όπου διδάσκει Αγγλικά και Ελληνικά σε ξένους. Ειδικευθείσα και μετεκπαιδευθείσα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση-Msc in Special Education στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας(2019) και στο Frederick University of Cyprus(2021-2023).
Γνώστης και κάτοχος πτυχίων στην Αγγλική, Ισπανική και Γερμανική γλώσσα καθώς και πληροφορικής-υπολογιστών. Ενημερώνεται διαρκώς και συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια περί εξελιγμένων εκπαιδευτικών μεθόδων και νέων εκπαιδευτικών εργαλείων, υποκριτικής, θεάτρου, πρόληψης σε θέματα υγείας και δημόσιας τάξης πανεπιστημίων, εκδοτικών οίκων και φορέων εντός κι εκτός Ελλάδος.
Η Έλενα δραστηριοποιείται στην επιστημονική έρευνα και τη λογοτεχνική συγγραφή. Έχουν εκδοθεί 5 βιβλία της:- ‘Της ψυχής το ηχόχρωμα, εκδ. Ελκυστής , ‘Ατέρμων Ελκυστής’, εκδ. Οξύνοια, Τι τρέχει στο βυθό; What is happening at the bottom of the ocean ?,εκδ. Όστρια, ‘Ο Κήπος των Ευχών’, αυτοέκδοση- πονήματα ποίησης και παιδικής λογοτεχνίας αντιστοίχως. 
 Διαρκής είναι η εθελοντική της προσφορά και δράση της σε συλλόγους της πόλης και του νομού: διατελεί πρόεδρος του 19 ου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Κατερίνης από το 2018 και εξής,
εκπρόσωπος του συλλόγου Θεσσαλών Πιερίας στην Πανθεσσαλική Συνομοσπονδία Θεσσαλών Αθηνών, μέλος του συλλόγου Θεσσαλών Πιερίας, του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, της εταιρείας Alzheimer Πιερίας, της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, της Σχολής Γονέων Κατερίνης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πιερίας καθώς και της εθελοντικής Πρωτοβουλίας Γυναικών Κατερίνης. Λάτρης του πολιτισμού, των βιβλίων, του θεάτρου , της μουσικής, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, του πηλού, του χορού, της ποδηλασίας , του αθλητισμού. Ένθερμη υποστηρίκτρια περιβαλλοντικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών θεμάτων μα κυρίως οραματίστρια και με διάθεση προσφοράς στον τόπο με έργα ουσίας και ανάδειξης του τόπου ως χώρου όπου οι ίδιοι οι πολίτες θα αισθάνονται σα δεύτερο σπίτι τους.
Με στόχο να προσφέρει άοκνα στον τόπο και τους συμπολίτες, συμμετέχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ‘Εκκίνηση’ του Κώστα Κουκοδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου