ΠΙΕΡΙΑ: Η γη των Θεών - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

ΠΙΕΡΙΑ: Η γη των Θεών



Χρυσές αμμουδιές, διάφανα νερά, γραφικά λιμανάκια, αρχαίες πόλεις, βυζαντινά ίχνη, «θεϊκά» βουνά και υδροβιότοποι. Το καλοκαιρινό «κοκτέιλ» που προσφέρουν τα παράλια της Πιερίας γίνεται ακόμη πιο δελεαστικό, αν λάβουμε υπόψη πως είναι εύκολα προσβάσιμα χωρίς… ακτοπλοϊκές περιπέτειες και έχουν κάτι για όλους: Εκδρομές για φυσιολάτρες και ιστοριοδίφες, ήρεμα και low budget καταφύγια για οικογενειακές διακοπές, ακτές για «εραστές» του γυμνισμού, του camping, του καλού φαγητού και της νυχτερινής διασκέδασης.


Σε απόσταση «βολής» από κάθε μεριά της χώρας, το outsider των καλοκαιρινών προορισμών που μέχρι τώρα στηριζόταν στα θαλασσινά ένστικτα των ντόπιων και των οργανωμένων τουριστικών γκρουπ από την ανατολική Ευρώπη, καλεί όλα τα «θύματα του καύσωνα» της ηπειρωτικής Ελλάδας να ανακαλύψουν εκ νέου τα κρυμμένα ατού της περιοχής.

Είναι το παραλιακό μέρος που δεν ερημώνει το χειμώνα, πολλά καταστήματα μένουν όλο το χρόνο ανοιχτά. Βασικοί επισκέπτες Έλληνες και Ξένοι. Οι παραλίες έχουν είτε άμμο είτε χαλίκι, είτε βότσαλα. Από καταστήματα έχει ότι θες, τράπεζα, ταχυδρομείο, λιμάνι. Εύκολη πρόσβαση αφού υπάρχουν πολλοί κόμβοι στην Εθνική Οδό. Καλές παραλίες με αρκετές οργανωμένες πλευρές από τα καταστήματα της περιοχής. Ξαπλώστρα και ομπρέλα με την τιμή του καφέ. Βοτσαλάκι στην παραλία, χοντρές πέτρες στην αρχή της θάλασσας, ίσως παπουτσάκια να βοηθάνε, βαθαίνει αλλά μετά είναι λογικά ρηχά και άμμος. Τεχνητοί κυματοθραύστες κόβουν αρκετά πιθανά κύματα από το ανοιχτό πέλαγος. Η περιοχή καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για φαγητό, και διασκέδαση, αλλά γενικά οι τιμές σε όλα είναι ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός, για να κάνεις διακοπές. Είναι προορισμός ημερήσιας βόλτας και εξοχής πολλών Λαρισσαίων. Είναι καλός προορισμός για διακοπές με αρκετά σημεία γύρω γύρω να επισκεφτείς.


Εύκολη πρόσβαση, πολλές παροχές, καθαρά κρυστάλλινα νερά, χρυσή αμμουδιά και φόντο το βουνό των Θεών, αυτές είναι οι παραλίες της Πιερίας, με πάνω από 30 χιλιόμετρα ακτογραμμής που περιλαμβάνουν της 16 οργανωμένες παραλίες του νομού. Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν την περιοχή εδώ και πολλά χρονιά, όμως τα τελευταία χρόνια την έχουν ανακαλύψει και πολλοί ξένοι επισκέπτες, κυρίως από τα Βαλκάνια αλλά και από την ανατολική και κεντρική Ευρώπη.

Παραλία Λεπτοκαρυάς: Βρίσκεται κοντά στο χωριό της Λεπτοκαρυάς, στους πρόποδες του Ολύμπου. Διαθέτει άψογες υποδομές και παροχές, πλούσια βλάστηση, ενώ είναι πολυσύχναστη όλες της ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Παραλία Κορινός: Η παραλία του Κορινού είναι ένα τουριστικό θέρετρο με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια,οργανωμένες εγκαταστάσεις κάμπινγκ, εστιατόρια και ταβέρνες.

Παραλία της Παραλίας : Η Παραλία είναι η κοντινότερη παραλία στην πόλη της Κατερίνης. Απλώνετε σε αρκετά χιλιόμετρα ενώ είναι κατάλληλη και για μικρά σκάφη. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η έντονη νυχτερινή ζωή, με πολλά εστιατόρια και beach bars. Η μοναδική επιλογή είναι το CALDERA

Παραλία Ολυμπιακή Ακτή: Η Ολυμπιακή Ακτή βρίσκετε μπροστά στον ομώνυμο οικισμό και συνδέετε με πεζόδρομο και ποδηλατοδρόμο με την Παραλίας Πιερίας ενώ διαθέτει όλες της παροχές και έχει πολυκοσμία μέρα νύχτα.

Παραλία Σκοτίνας: Όμορφη παραλία με χρυσή άμμο και πολλά αιωνόβια δέντρα. Αποτελεί την παραλία του παραδοσιακού οικισμού της Σκοτίνας, στην οποία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται φεστιβάλ, με μουσικές συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ΨΑΡΟΥ στην Σκοτίνα. Που αλλού.

Παραλία Παντελεήμονα: Κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και καλή άμμος σε αυτό το μικρό κόλπο. Στα νότια υπάρχει η υπέροχη θέα του μεσαιωνικού κάστρου του Πλαταμώνα. Η παραλία διαθέτει πολλά διάσημα κάμπινγκ.

Παραλία Πλαταμώνα: Ο Πλαταμώνας είναι ένα δημοφιλές όμορφο χωριό διαθέτει όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε και επίσης έχει ένα μικρό λιμάνι με ιστιοπλοϊκά σκάφη. Το χωριό βρίσκεται δίπλα στο λόφο με το μεσαιωνικό κάστρο του Πλαταμώνα. Για ξεχωριστό φαγητό μόνο στον ΑΓΟΡΑΣΤΟ και μπάνιο δίπλα στο Beach Bar ΧΑΛΑΡΑ για χαλαρές καταστάσεις.

Παραλία Νέοι Πόροι: Οι Νέοι Πόροι είναι ένα δημοφιλές όμορφο χωριό και είναι επίσης η νοτιότερη ακτή της Πιερίας. Βρίσκεται δίπλα σε μια περιοχή μεγάλης οικολογικής σημασίας με το καταφύγιο άγριας ζωής Βαρικό-Καλύβια και το δέλτα του Πηνειού ποταμού. Για ποτά, αναψυκτικά, κοκτέιλ πίτσες και πολλά άλλα στο Beach Bar PARADISE

Αρχαίο και Νέο Δίον : Μία από τις σημαντικότερες πόλεις των αρχαίων Μακεδόνων βρίσκεται κάτω από τη σκιά του Ολύμπου. Το Δίον, εφάμιλλο των Δελφών και της Ολυμπίας, διέθετε ναούς, θέατρο, στάδιο, τείχη, γλυπτά και αγάλματα. Οι προτάσεις για φαγητό στο Δίον είναι στο ΑΓΙΟΝΕΡΙ και στον ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ, αλλά και στο διπλανό χωρίο την Καρίτσα, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ.

Λιτόχωρο: Χτισμένο στις υπώρειες του Ολύμπου, το Λιτόχωρο, η κωμόπολη της Πιερίας με την αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή και τουριστική κίνηση, αποτελεί τη συνήθη αφετηρία υπέροχων ορειβατικών εξορμήσεων στον επιβλητικό όγκο του ψηλότερου βουνού της χώρας μας. Πολύ καλές επιλογές για φαγητό, ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ και ΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ, αλλά και το Beach Bar MYLOS στην Πλάκα Λιτοχώρου.


Τις συγκεκριμένες επιλογές μπορείτε να τις δείτε στο www.travelingguide.eu στον τομέα FOOD & FUN.   Επίσης δείτε και το βίντεο για τα παράλια της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου