Κτήμα Καρασίμου: Η τεράστια αγάπη και το μεράκι κρύβονται μέσα σε κάθε φιάλη του κτήματος. - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Κτήμα Καρασίμου: Η τεράστια αγάπη και το μεράκι κρύβονται μέσα σε κάθε φιάλη του κτήματος.


Το κτήμα Καρασίμου είναι μια οικογενειακή οινοποιία που ασχολείται με την παραγωγή κρασιού για περισσότερο από 30 χρόνια και έχει έδρα στην Γανόχωρα Πιερίας. Ξεκίνησε από το χημικό Θεόδωρο Καρασίμο ο οποίος επέστρεψε μετά από πολλά έτη διαμονής στο εξωτερικό (Ελβετία) στην περιοχή της Πιερίας για να δραστηριοποιηθεί οινικά φυτεύοντας τον πρώτο αμπελώνα το 1995. Πλέον τα παιδιά του Άρτεμις Καρασίμου και Νικόλας Καρασίμος αποτελούν την δεύτερη γενιά του κτήματος. Με αγάπη και μεράκι η Άρτεμις Καρασίμου με διάφορες σπουδές (τυποποίηση και διακίνηση προϊόντων στο ΑΤΕΙΘ Κατερίνης, σύγχρονες τεχνικές αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης στο ΑΠΘ Θεσσαλονίκης, γευσιγνωσία και οινογνωσία στην WSPC ) και ο Νικόλας Καρασίμος με σπουδές οινολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζουν την οικογενειακή αυτή παράδοση παραγωγής κρασιού στην Πιερία.


Οι αμπελώνες του κτήματος είναι όλοι ιδιόκτητοι και καλλιεργούνται σε αυτούς οι διεθνείς λευκές ποικιλίες Chardonnay και Ugni Blanc και κόκκινες Cabernet Sauvignon, Merlot, Montepulciano και Sangiovese. Όλοι οι αμπελώνες βρίσκονται γύρω από το οινοποιείο στις διάφορες πλαγιές της περιοχής της Γανοχωρας, Π. Κεραμιδίου και Άνω Αγίου Ιωάννη σε σύνολο 21 στρεμμάτων. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αργιλοπηλώδη, αμμώδη και όλα επικλινή. Στους βιολογικά πιστοποιημένους αμπελώνες με την βοήθεια της "μάνας γης" και του εξαιρετικού terroir της περιοχής εφαρμόζεται παραδοσιακή καλλιέργεια χαμηλής στρεμματικής απόδοσης. Κατά την οινοποίηση εφαρμόζονται ήπιες τεχνικές οινοποίησης σύμφωνα με τις αρχές της οργανικής οινοποίησης. Η τεράστια αγάπη και το μεράκι κρύβονται μέσα σε κάθε φιάλη του κτήματος. Το boutique οινοποιείο του κτήματος Καρασίμου είναι επισκέψιμο και για να σας μεταφέρουμε εκεί μέχρι να τους επισκεφτείτε... "Η ματιά απλώνεται στο ιδιαίτερο σύμπλεγμα λόφων που σχηματίζουν μια περίκλειστη - σχεδόν μυστική - καταπράσινη κοιλάδα των αμπελώνων και φτάνει στον ορίζοντα εκεί που σμίγουν με το γαλάζιο του Ουρανού οι κορυφές του μυθικού Ολύμπου και των Πιερίων".


Το καινούργιο επισκέψιμο boutique οινοποιείο του κτήματος Καρασίμου βρίσκεται στη Γανόχωρα Πιερίας και ξεκίνησε την λειτουργία του το 2016.

Ο χώρος σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Ανεβαίνοντας το λόφο της Γανόχωρας βρίσκεις εύκολα το φιλόξενο χώρο του οινοποιείου.

Από δω αρχίζει το «ταξίδι των αισθήσεων» σ ένα τοπίο μυστικό που μέχρι τώρα δεν είχες ξαναδεί.

Βρίσκεσαι μόνο 5 χλμ από την εθνική οδό και 3 χλμ από το κέντρο της Κατερίνης -10 λεπτά διαδρομή – και ανακαλύπτεις μια κοιλάδα κεντημένη με αμέτρητες αποχρώσεις του πράσινου και διάσπαρτα μικρά πολύχρωμα μπουκέτα. Εδώ απλώνονται και οι ιδιόκτητοι επισκέψιμοι και βιολογικά πιστοποιημένοι αμπελώνες του κτήματος. Στο βάθος περιμετρικά οριοθετούν τον ορίζοντα οι κορυφογραμμές του μυθικού Όλυμπου και του βουνού των Μουσών, των Πιερίων.


Μετά την οπτική περιήγηση και την γνωριμία με τον οινοποιό, μαθαίνοντας την ιστορία του κτήματος μπορείς να ξεκινήσεις τις περιηγήσεις. Σε μια διαδρομή στους αμπελώνες θα μάθεις για τις τεχνικές της βιολογικής καλλιέργειας. Στην περιήγηση στο οινοποιείο θα μάθεις και θα συζητήσεις για τα μυστικά της οινοποίησης. Κι όταν καθίσεις στο χώρο φιλοξενίας του οινοποιείου, ένα μπαλκόνι με θέα μοναδική, μπορείς να απολαύσεις την γευσιγνωσία των εξαιρετικών οίνων του κτήματος Καρασίμου με συνοδεία τοπικών εδεσμάτων ή κατόπιν προσυνεννόησης με ένα μικρό γεύμα.

Οι επισκέψεις προγραμματίζονται κατόπιν συνεννόησης για μεμονωμένα άτομα, οικογένειες, μικρές ομάδες επισκεπτών.

Ο χώρος του οινοποιείου διατίθεται για θεματικές βραδιές, εκδηλώσεις, συναντήσεις συνεργατών και φίλων.

Ιδανικός χώρος για γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις.


ΟΙΝΟΙ


· Rose Station 2019 13,5%

Ροζέ Ξηρός Οίνος

Montepulciano 100%

· Gold Station 2017 13%

Λευκός Ξηρός Οίνος ΠΓΕ
Chardonnay 80% Ugni Blanc 20%

· Gold Station / Orange 2019 13%

Λευκός Ξηρός Οίνος ΠΓΕ

Chardonnay 60% Ugni Blanc 40%

· Jupiter's Station 2016 13,5%

Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Sangiovese 100%

· Station 134 2016 14%

Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Cabernet Sauvignon, Merlot, Montepulciano 2016


 ΠΗΓΗ: VIVEREMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου