ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ: I'm just an Ordinary Girl - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ: I'm just an Ordinary Girl






Η Χριστίνα Γκόλια γεννήθηκε στην Ελασσόνα Θεσσαλίας. Σπούδασε θέατρο (δραματική σχολή Βεάκη), φωνητική και τραγούδι. Η πορεία της σηματοδοτείται από μία δυναμική δράση στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης και του κινηματογράφο, μα το τραγούδι είναι το μέσο έκφρασης που τελικά την κέρδισε.

Μας ταξιδεύει σε διάφορα μουσικά είδη παντρεύοντας το κινηματογραφικό στοιχείο με την σύγχρονη ελληνική και ξένη μουσική σκηνή, με τζαζ, ροκ και μπλουζ πινελιές από την Nancy Sinatra και τη Rita Hayworth στον πιο μοντέρνο ήχο της Amy Winehouse και της Imany και από την ρετρό Σοφία Βέμπο στους πιο σύγχρονους, Σταμάτη Κραουνάκη και Τάνια Τσανακλίδου.

Η μουσική της ενώνει το παλιό με το καινούργιο, Ελληνικά και Αγγλόφωνα τραγούδια, όπως και ξεχωριστές διασκευές.


ΘΕΑΤΡΟ


Από το μακρινό 1995 με την συμμετοχή της στην παράσταση « Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» , έως το 2007 στην παράσταση « Να πιούμε άλλο ένα ή να φύγουμε» συμμετέχει σε πολλές άλλες παραστάσεις, όπως, Άλκηστις του Ευριπίδη (αρχαία τραγωδία) σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Στον κινηματογράφο συμμετέχει σερ δύο ταινίες, «Άρωμα του χρόνου και Ρόδινα ακρογιάλια» το 1997 και 1998.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Το 2008 «Ποιος έφαγε το μήλο», 2010-12 « Δείξε μου τον φίλο σου» και 2013 «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σε πάρα πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως: Ελιές θρούμπες, Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ, Κωνσταντίνου και Ελένης, Τα παιδιά της Νιόβης στην κρατική τηλεόραση σκηνοθεσία Κουτσομύτη και πολλές άλλες από το 1996 έως το 2008.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Η δισκογραφική της παρουσία ξεκινά το 2008 με την συμμετοχή της με το τραγούδι ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ στο cd Σελένα του Μιχάλη Καπέτη και μετά από 12 χρόνια με συνεχείς παρουσιάσεις με τραγούδια της, φθάνει στο 2020 με το single « Στα παλιά μου τα παπούτσια» ένα δροσερό χαρούμενο τραγούδι σε στοίχους και μουσική της ίδιας, σε ενορχήστρωση του Alfonso Nuzzolo.
 

Η χαρισματική Χριστίνα Γκόλια, μίλησε στο VIVEREMAG.


1. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς … Αγάπη!

2. Που ξοδεύεις τα χρήματά σου … Στην τέχνη και σε ταξίδια

3. Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου … Το άγχος μου! Αγχώνομαι συχνά και με το παραμικρό.

4. Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους … Την κακοπροαίρετη κριτική και την ζήλεια.

5. Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει … Ακολούθησε την καρδιά σου και άκουσε μόνο την "εσωτερική" σου φωνή.

6. Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή … Την "τυφλή" υπακοή.

7. Τι κάνεις για να χαλαρώσεις … Lounge μουσική στο ραδιόφωνο και ένα ζεστό μπάνιο.

8. Αν σου ζητούσαν να διαλέξεις, Μουσική ή Θέατρο … Δύσκολη ερώτηση... μάλλον και σύμφωνα με την πορεία μου τα τελευταία χρόνια μουσική!


9. Τι θα άλλαζες στην πόλη που μένεις … Μένω στην Αθήνα και αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους και η μόλυνση του αέρα.

10. Πιο είναι το motto σου στην ζωή … Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό!

11. Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη … Η μουσική, η θάλασσα και η καλή παρέα!

12. Τι θα ήθελες να αλλάξεις από το παρελθόν … Την ανάγκη των ανθρώπων μέσα στους αιώνες να θέλουν να επιβληθούν με την βία.

13. Η ενασχόληση με τα κοινά σε βρίσκει αδιάφορη ή όχι … Φυσικά και όχι...κάθε εκπρόσωπος της τέχνης έχει ευθύνη ως προς το κοινό καλό.

14. Πως νιώθεις ως γυναίκα για τα όσα αποκαλύφθηκαν πλέον … Είναι γεγονότα που τα γνώριζα από την μακρόχρονη "θητεία" μου στο Θέατρο. Εχω πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ,προσβολών και εκβιασμού..Οχι σε τόσο ακραίο βαθμό που το βίωσαν οι συνάδερφοι μου που κάνουν τις καταγγελίες. Είμαι δίπλα τους και υποστηρίζω κάθε κίνησή τους. Επιτέλους ήρθε η ώρα της εξυγίανσης του χώρου!

15. Ποια η γνώμη σου για την Ελληνική κοινωνία … Θέλουμε ακόμα πολύ δρόμο για να ξεφύγουμε από τα κατάλοιπα που μας άφησε η Τουρκοκρατία, να αποτινάξουμε από πάνω μας το σύνδρομο του "Ραγιά". Ωστόσο είμαστε ένας έξυπνος, παρορμητικός προικισμένος λαός! Πιστεύω στο 'ελληνικό πνεύμα" και στο ψυχικό δυναμικό της φυλής μας.

ΠΗΓΗ: VIVEREMAG  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου