Άρωμα Πόλης: Τα Πολίτικα θεϊκά γλυκά. - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Άρωμα Πόλης: Τα Πολίτικα θεϊκά γλυκά.


Θεϊκός μπακλαβάς, καϊμάκι από γάλα βουβαλιού, κανταϊφι με φιστίκια, εκμέκ κανταϊφι, σαϊμπιέτ με κρέμα καϊμάκι, σιμιγδαλένιος χαλβάς, Βυζαντινό ρεβανί, Κανταϊφι του Μπακάλη, ριζόγαλο πολίτικο, κανταϊφι γαλακτομπούρεκο, πουτίγκα με ταχίνι, σιμιγδαλένιος χαλβάς (ζεστός) και από πάνω παγωτό καϊμάκι ...... Θεέ μου!!!, μη με ξυπνάτε όνειρο ζω. Είμαι περικυκλωμένος από ένα γεωμετρικό μικρόκοσμο από σιροπιαστά γλυκά του μοναδικού ζαχαροπλαστείου της πόλη μας που ασχολείται με τα γλυκά από την Πόλη και τον Πόντο.

«Άρωμα Πόλης» το όνομά του, εκεί στη 25η Μαρτίου 21 Κατερίνη, στην πλατεία Μακεδονίας. «Πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε κάτι. Εμείς που έχουμε καταγωγή από την Πόλη και τον Πόντο, μας αρέσει να κερνάμε». Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες του, η Γεωργία και ο Στάθης, μας υποδέχονται με τον παραδοσιακό τρόπο της Πολίτικης φιλοξενίας. Τολμάς όμως να κάνεις την αρχή; Όταν έχεις μπροστά σου τέτοιες γεύσεις, είναι σαν να ανοίγεις τον ασκό του Αιόλου. Τέτοιες θεϊκές γεύσεις, ναρκώνουν το μυαλό. Κοιτάζω το κομψό ζαχαροπλαστείο. Λιτό, μακρόστενο, μάλλον μικρό για το όνομα που κουβαλά... Άρωμα Πόλης....Η πολυτέλεια είναι στις χαμένες και άγνωστες συνταγές των προγόνων μας, μας εξηγούν οι ιδιοκτήτες. « Για μας, είναι ερωτική η σχέση με την Πόλη, την Βασιλεύουσα και τον Πόντο. Ανοίξαμε το συγκεκριμένο μαγαζί για να μην ξεχνάμε εμείς και να μαθαίνουν οι νεότεροι τις παραδόσεις των τόπων καταγωγής των γονιών και των παππούδων και γιαγιάδων τους»

Περιεργαζόμαστε τον χώρο. Πεντακάθαρος. Αστράφτουν όλα και μάλιστα βλέπεις και τον χώρο παρασκευής των θεϊκών γλυκών. Δοκιμάζουμε μπακλαβά, εκμέκ κανταϊφι και Βυζαντινό ρεβανί......ποιο να διαλέξεις, δεν μπορείς. Δώστα όλα. Το φύλλο είναι χειροποίητο και τόσο λεπτό που γίνεται διάφανο – ο καλός μπακλαβάς πρέπει να έχει σαράντα στρώσεις!!! Πως να μην αμαρτάνω με τέτοιες προκλήσεις.

«Υπάρχει και συνέχεια, έρχονται και νέες γεύσεις . Ταούκ Γιουξού, Καζάν τιπί, Κιουνεφέ, Μαλεμπί» μας λένε οι ιδιοκτήτες, Στάθης και Γεωργία. Εκεί θα μας αποτρελάνετε εντελώς. Βέβαια ανάμεσα σε όλα τα παραπάνω εδέσματα που σε κάνουν να χάνεις το λογικό των σκέψεών σου, υπάρχουν και άλλα, αλλά όχι υποδεέστερα, όπως Σοκολατόπιτα, Πορτοκαλόπιτα και άλλα πολλά για τον πρωϊνό σας καφέ ή το δεκατιανό σας, όταν σας πιάνει μία λιγούρα.

Όλα αυτά μπορούμε να τα απολαύσουμε εντός αλλά και εκτός μαγαζιού στην όμορφη πλατεία, αλλά και σε πακέτο ( 2351 181881) στον χώρο μας.

ΠΗΓΗ: VIVEREMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου