Τα περί Μπουγάτσας - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Τα περί Μπουγάτσας





«Πιάσε μία με κιμά, μία με τυρί και μία με κρέμα.»

- Άχνη κανέλα βάζω;

«Ναι, φυσικά.»

Πόσες φορές ακούστηκε η συγκεκριμένη φράση , αλλά και άλλες από το 1971 που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό η Μπουγάτσα Σάκης στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης την πλατεία Ελευθερίας.

-Έχουμε ταϊσει κόσμο και κοσμάκι, λένε με περηφάνια οι σημερινοί του ιδιοκτήτες , Κώστας και Μαρία. Πάντα με σεβασμό προς τον πελάτη, με ποιότητα σε όλα μας τα προϊόντα που πωλούνται από την επιχείρηση.

Η καθημερινότητα της Μπουγάτσας Σάκης, είναι δύσκολη. Σχεδόν 24 ώρες το 24ώρο ανοιχτά, πάντα το μαγαζί πρέπει να είναι έτοιμο, καθαρό. Οι μπουγάτσες να είναι έτοιμες ώστε να μην περιμένει ο πελάτης, γιατί εκείνη την στιγμή που έρχεται, εκείνη την στιγμή πρέπει να σερβιριστεί.

Η ποικιλία πρέπει να μεγάλη γιατί και τα γούστα είναι πολλά. Από το τυρί έως την κρέμα και το σπανάκι. Από τον κιμά στις τυρόπιτες με ζαμπόν κασέρι και από την κασερόπιτα και τα κρουασάν με αλλαντικά στα προφιτερόλ, ριζόγαλα και τις πουτίγκες, είναι μία ματιά δρόμος για τον πελάτη, που πολλές είναι οι φορές που αλλάζει γνώμη , γιατί απλά θέλει να τα δοκιμάσει όλα.


-Όλα τα προϊόντα μας είναι χειροποίητα, με αγνά υλικά, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει τι καταναλώνει, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας. Γι’αυτό άλλωστε μας γνωρίζουν από πολλά μέρη του κόσμου και όταν επισκέπτονται την πόλη έρχονται και μας το λένε, ότι έρχονται ειδικά για την μπουγάτσα μας. Άνθρωποι από την Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία και άλλες χώρες της Βαλκανικής έρχονται και ξανάρχονται και με αρκετούς από αυτούς έχουμε συνάψει φιλικές σχέσεις και μας διαφημίζουν στο εξωτερικό.

-Η αγάπη για την συγκεκριμένη δουλειά είναι νομίζω το μυστικό της επιτυχίας, επεσήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ο Κώστας και η Μαρία.

-Εχω κοιμηθεί πολλές φορές εδώ, γιατί ο όγκος της δουλειάς ήταν μεγάλος και έπρεπε να παραχθεί αρκετή ποσότητα προϊόντων, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας.

-Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο στα επόμενα χρόνια με το τι έχουν δει τα μάτια μου όλα αυτά τα χρόνια στην συγκεκριμένη δουλειά. Έχει περάσει από το μαγαζί κόσμος και κοσμάκης. Μπορούμε να πούμε πάρα πολλές ιστορίες και κυρίως για τις μικρές ώρες τότε που το μυαλό είναι πιο χαλαρό, ανέφερε ο Κώστας αναπολώντας στις πίσω γωνιές του μυαλού του συγκεκριμένα παραδείγματα.

Η ζωή όμως συνεχίζεται και η παρασκευή της χειροποίητης μπουγάτσας και των άλλων προϊόντων συνεχίζεται αμείλικτα καθημερινά. Πάμε λοιπόν για μπουγάτσα στου Σάκη και ότι άλλο τραβά η όρεξή μας.


ΠΗΓΗ: VIVEREMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου