ΗΤζένη Θεωνά στο VIVEREMAG - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

ΗΤζένη Θεωνά στο VIVEREMAG



« Αν μου δινόταν ξανά η ευκαιρία θα δήλωνα Ψυχολογία.» «Ο Αρίωνας είναι η απόλυτη προτεραιότητα και των δύο και προσαρμοζόμαστε στο δικό του πρόγραμμα.» Αυτά και άλλα πολλά μας εκμυστηρεύτηκε η Τζένη Θεωνά στην συνέντευξη που έδωσε στο VIVEREMAG.


Βάλατε στην ζυγαριά την Δημοσιογραφία και την Υποκριτική. Κέρδισε η δεύτερη. Υπήρξαν στιγμές μέχρι τώρα που θα θέλατε να είχε υπερισχύσει η πρώτη;

Δεν έβαλα ποτέ στην ζυγαριά τις δύο. Ήθελα ανέκαθεν να γίνω ηθοποιός. Το μόνο που μετάνοιωσα είναι το γεγονός ότι δεν τελείωσα την σχολή μου ενώ χρωστούσα λίγα μαθήματα για το πτυχίο μου. Βέβαια αν μου δινόταν ξανά η ευκαιρία θα δήλωνα Ψυχολογία. Είναι μία σπουδή που με ενδειαφέρει πολύ και την θεωρώ, τρόπο τινά, συγγενή με την Υποκριτική.

Κινηματογράφος, Τηλεόραση, Θέατρο. Ξεκινήσατε από τον κινηματογράφο. Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, με τι θέλετε να ασχολείσθε περισσότερο σήμερα;

Απολύτως διαφορετικά είδη μεταξύ τους. Απαιτούν διαφορετικό χειρισμό και προσφέρουν άλλες ευκαιρίες. Το θέατρο είναι μία δέσμευση καθημερινή και η αμεσότητα της επαφής μοναδική. Η τηλεόραση έχει την δυνατότητα και την δυσκολία του να εξελίσεις έναν ρόλο σε πολύ μεγάλη διάρκεια. Το σινεμά είναι το απαύγασμα της ψευδαίσθησης. Προσφέρει την δυνατότητα στον ηθοποιό να φτιάξει έναν χαρακτήρα εξαιρετικά λεπτών αποχρώσεων κατά την γνώμη μου. Είναι τύχη και ζητούμενο να συμμετέχω και στα τρία είδη με το ίδιο πάθος.

Πως κυλά η καθημερινότητα δύο ταλαντούχων νέων, εσάς και του Δήμου Αναστασιάδη, καθώς εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει προστεθεί το νέο μέλος, ο γιος σας Αρίωνας;
Προσπαθούμε ακόμα να βρούμε τις ισορροπίες μας. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να είμαστε συνεπείς και δημιουργικοί ως επαγγελματίες. Αυτό απαιτεί υπομονή, συγκέντρωση και ταχύτητα. Ίσως σε δεύτερη φάση καταφέρουμε να επινοήσουμε και λίγο προσωπικό χρόνο. Ο Αρίωνας είναι η απόλυτη προτεραιότητα και των δύο και προσαρμοζόμαστε στο δικό του πρόγραμμα. Είναι μία καθημερινή άσκηση ζογκλερικής πλην όμως η ανταμοιβή είναι τεράστια.

Σε ποιον μοιάζει τελικά ο Αρίωνας; Συνεχίζουν να διίστανται οι απόψεις;

Κατά την άποψη μου στον πανέμορφο μπαμπά του. Κάποιοι λένε και στους δύο. Όμως δεν δέχομαι αντιρρήσεις.

Η Τζένη Θεωνά, πως είναι ως μητέρα;

Μία μητέρα που προσπαθεί, όπως όλες. Αδυνατώ να πω οτιδήποτε πιο συγκεκριμένο. Και δεν είναι δουλειά μου. Θα με κρίνει ο γιος μου.

Η αυστηρή Ελληνογερμανίδα Άντζελα { πάρα πολύ επιτυχημένος ρόλος }, που ήθελε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της οικογένειας Ακίνδυνου στην κωμική σειρά «Πίσω στο σπίτι», έχει σχέση με την πραγματική Τζένη Θεωνά; Ουδεμία. Δεν έχω κανένα ταλέντο στα οικονομικά. Και απεχθάνομαι την διαχείριση. Ξεχνάω λογαριασμούς, ρέστα, πληρωμές. Όλη μου την ζωή ψάχνω κάποιον να με απαλλάξει. Επίσης δεν δίνω μεγάλη αξία στην αποταμίευση. Προσπαθώ μόνο να τα ξοδεύω σωστά. Έτσι πιάνουν τόπο.

Έχετε δώσει αρκετές συνεντεύξεις. Τι δεν σας έχουν ρωτήσει ΠΟΤΕ και μπορείτε να το μοιραστείτε με το κοινό;
Οι ερωτήσεις συνήθως πάνω κάτω επαναλαμβάνονται. Αισθάνομαι όμως ότι μοιράζομαι αρκετά. Μέσω της δουλειάς μας πρωτίστως ενίοτε και μέσω των συνεντεύξεων. Πλέον έχει προστεθεί και η παρουσία μας στα social media. Υπάρχει κάπως η αίσθηση ότι όλοι έχουμε πρόσβαση σε όλους κι ας μην γνωριζόμαστε καθόλου. Δεν νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω κάτι περισσότερο.

Μήδεια του Μπόστ. Ποια τα συναισθήματά σας για την παράσταση;

Όπως είπατε, αυτή την περίοδο είμαι στην παράσταση Μήδεια του Μποστ σε σκηνοθεσία του υπέροχου Νικορέστη Χανιωτάκη. Τώρα ταξιδεύουμε στην Βόρεια Ελλάδα και από τις 13 του μήνα θα συνεχίσουμε στο θέατρο Ροές στην Αθήνα. Νιώθω ευτυχισμένη σε αυτή την παράσταση. Την απολαμβάνω κάθε βράδυ και είμαι επίσης πολύ χαρούμενη που περιοδεύουμε. Είναι και σκηνοθετικά μία δουλειά που διαθέτει κάτι από τον ρομαντισμό και την αθωότητα των περιοδεύοντων θιάσων και των θεατρικών μπουλουκιών και την ίδια στιγμή είναι μία ανελέητη σάτυρα. Πρόκειται για έναν θίασο υπέροχων ηθοποιών και υπέροχων ανθρώπων όπου τον ομώνυμο ρόλο κρατάει ο Μάκης Παπαδημητρίου.



ΠΗΓΗ: VIVEREMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου