Οι Γιατροί βάζουν πάνω απ'όλα το Δημόσιο καλό! - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Οι Γιατροί βάζουν πάνω απ'όλα το Δημόσιο καλό!



Τα επαρχιακά νοσοκομεία έτυχαν όλα τα χρόνια της μη εμπιστοσύνης των πολιτών κι αυτό γιατί οι ελλείψεις στις υποδομές και προσωπικό ήταν μεγάλες. Σε αυτό το καθεστώς συνέβαλαν και τα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων που ήθελαν τις πρωτοκαθεδρίες. Το σκηνικό όμως τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο Κατερίνης έχει αλλάξει. Οι προσπάθειες πολλών ανθρώπων αποδίδουν καρπούς και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Ένας τομέας του που έχει κάνει τεράστια πρόοδο και αποτελεί ίσως την «ατμομηχανή του» είναι αυτός της χειρουργικής κλινικής. Η Διευθύντρια της κλινικής, κα Μανωλακάκη Δήμητρα απάντησε σε ερωτήσεις του VIVEREMAG.



1. Κυρία Μανωλακάκη, είστε η Διευθύντρια της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης (όλου του νομού μας θα λέγαμε καλύτερα). Οι πολίτες της Πιερίας δεν είχαν και την καλύτερη άποψη για τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Τι έχει αλλάξει προς αυτό και παρατηρούμε πλέον κλίμα εμπιστοσύνης;

Δεν μπορώ να μιλήσω για όλο το νοσοκομείο παρά μόνο για την κλινική μου. Η χειρουργική κλινική έχει στελεχωθεί με μια ομάδα πολύ καλά καταρτισμένων νέων γιατρών που έχουν όρεξη για δουλειά και πρώτο τους μέλημα είναι η σωστή αντιμετώπιση όλων των ασθενών. Επίσης, όλο το προσωπικό της κλινικής λειτουργεί βάσει πρωτοκόλλων, που ισχύουν σε όλο τον κόσμο, με σκοπό την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.

2. Μπορείτε να μας περιγράψετε με απλά λόγια τις δυσκολίες και ευκολίες που αντιμετωπίζει ένας γιατρός επαρχιακού Νοσοκομείου;

Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι γιατροί των επαρχιακών νοσοκομείων έχουν πολύ περισσότερες δυσκολίες παρά ευκολίες. Σε γενικές γραμμές οι δυσκολίες οφείλονται στη μειωμένη στελέχωση των κλινικών και τη μη ύπαρξη όλων των ειδικοτήτων. Οι γιατροί όλο το χρόνο αλλά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του τουρισμού, αναγκάζονται να εργάζονται πολλές ώρες πέραν του ωραρίου τους βάζοντας πάνω από όλα, ακόμα και από την ίδια τους την υγεία, το δημόσιο καλό.

3. Ο απαραίτητος εξοπλισμός της χειρουργικής κλινικής επαρκεί για τις ανάγκες των πολιτών της Πιερίας αλλά και των τουριστών , καθώς τους θερινούς μήνες τριπλασιάζεται ο αριθμός των κατοίκων του νομού;

Ο εξοπλισμός γενικά επαρκεί αλλά, όπως γνωρίζετε, η χειρουργική καθημερινά προχωρά και αν θέλουμε να παρέχουμε υψηλή ιατρική χρειαζόμαστε ανανέωση της τεχνολογίας και νέα υλικά.

4. Όσοι γνωρίζουν την Δήμητρα Μανωλακάκη θα την περίμεναν να την δουν σε μεγάλα Νοσοκομεία και Κλινικές στο εξωτερικό, Αθήνα ή το λιγότερο Θεσσαλονίκη. Εντούτοις ζει και εργάζεται στην Κατερίνη, χωρίς καμία προσπάθεια υποτίμησης της πόλης μας.

Στο παρελθόν έχω εργασθεί σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού και της Αθήνας. Η απόφασή μας να εγκατασταθούμε και να εργασθούμε στην Κατερίνη, εγώ στο νοσοκομείο και ο σύζυγός μου στην εκπαίδευση, ήταν μια συνειδητή επιλογή γιατί πιστεύουμε ότι όπου και να βρίσκεσαι, με πολύ δουλειά βέβαια, μπορείς να δημιουργήσεις τις συνθήκες εργασίας που θέλεις. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή στη χειρουργική κλινική έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά ακόμη, αλλά και η βοήθεια της πολιτείας και του λαού της Πιερίας, για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε μια χειρουργική κλινική εφάμιλλη των κλινικών των τριτοβάθμιων νοσοκομείων και των νοσοκομείων του εξωτερικού.

ΠΗΓΗ: VIVEREMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου