Σεβασμός στους πεζούς & στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Σεβασμός στους πεζούς & στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού


Σεβασμός στους πεζούς & στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού
Σε συνέχεια της καμπάνιας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης των οχημάτων που επιβαρύνουν και παρενοχλούν την κίνηση & μετακίνηση των πεζών, των ατόμων με αναπηρίες, των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας (ηλικιωμένοι, παιδιά, γονείς με παιδικά καρότσια), ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γεώργιο Τσιαλό και εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία ενημέρωσαν το πρωί τους δημότες, για την πρωτοβουλία αποτροπής της αντικοινωνικής στάθμευσης.
Παράλληλα, πέριξ του κεντρικού πεζόδρομου, της πλατείας Δημαρχείου κ.α. ο Δήμαρχος συνομίλησε για την πρωτοβουλία με δημότες, ιδιοκτήτες καταστημάτων, περίοικους, ενώ έγινε διανομή και «βεβαίωση» κλήσεων σε πρώτη φάση - ενημέρωσης και αποτροπής, με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου και με επίκεντρο την συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να αποκτήσει η Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο.
Αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της πόλης
Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος: «Καλούμαστε σύμφωνα και με το μήνυμα της καμπάνιας «ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» να σεβαστούμε τους πεζούς και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου αφενός να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στο Δήμο Κατερίνης και αφετέρου να αναβαθμίσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πόλης».
Επιπλέον, όπως τόνισε ο κος Κουκοδήμος: «Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η Δημοτική Αστυνομία συνιστά βοηθό του πολίτη, που έχει αναλάβει το έργο να θυμίζει από τη μια στους παραβάτες ότι κάνουν παράβαση και από την άλλη να προσπαθεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της υπηρεσίας αλλά και της εικόνας της πόλης. Είμαι αισιόδοξος ότι με την κατανόηση και συνεργασία των συνδημοτών μας θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει στην ουσιαστική βελτίωση της εικόνας της πόλης».

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.
Όπως είναι γνωστό, επιδιώκεται σε πρώτη φάση να ενημερωθούν οι δημότες και να τους δοθεί η αίσθηση ότι υφίσταται έλεγχος. Στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι πολίτες εξακολουθούν την κακή νοοτροπία της αντικοινωνικής στάθμευσης, αδιαφορούν και δεν σέβονται τους πεζούς, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. θα ακολουθήσει η βεβαίωση παραβάσεων, ενώ θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.
Η Δημοτική Αστυνομία ζητά τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και καταγγελίες, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 23510 31000 κατά τις ώρες 07:00 π.μ. έως 22:00.
Το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, αλλά και η οδική συμπεριφορά, η συμπεριφορά των πολιτών, θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και με άλλες παρουσιάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου