Φυτικές πηγές πρωτεΐνης: 3 vegan επιλογές με πολλά θρεπτικά συστατικά - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Φυτικές πηγές πρωτεΐνης: 3 vegan επιλογές με πολλά θρεπτικά συστατικά

Τα ζωικά προϊόντα δεν είναι οι μοναδικές πηγές πρωτεΐνης. Δοκίμασε αυτές τις τρεις φυτικές πηγές πρωτεΐνης που, εκτός από πρωτεΐνη, θα σου προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Φυτικές πηγές πρωτεΐνης: 3 vegan επιλογές με πολλά θρεπτικά συστατικά

Φασόλια σόγιας 

Όλα τα όσπρια έχουν άφθονη πρωτεΐνη και αμινοξέα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη και επιδιόρθωση των μυών. Μετά την προπόνηση να καταναλώνεις φασόλια σόγιας, τα edamame, επειδή, εκτός των άλλων, είναι απολαυστικά και χορταστικά. Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις γάλα σόγιας στα smoothies σου.

Σπόροι και σιτηρά 

Τα μη αποφλοιωμένα σιτηρά, όπως ο αμάρανθος, η κινόα και το κριθάρι, περιέχουν πρωτεΐνη αλλά και φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Προσφέρουν, επίσης, ενέργεια μετά την άσκηση ή στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, ειδικά αν δεν τρως κρέας.  Πασπάλισε σπόρους κάνναβης ή λιναρόσπορο στις σαλάτες, στα όσπρια, στο ριζότο ή τρίψ’ τους μέσα σε smoothies για να αυξήσεις την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη.

Λαχανικά 

Μπορεί τα λαχανικά να μην είναι η πρώτη σου σκέψη όταν συζητάμε για πρωτεΐνη, κάποια όμως, όπως το μπρόκολο, είναι πλούσια σε αυτή την ουσία. Ένα μπρόκολο έχει περίπου 17 γρ. (όχι άσχημα, αν σκεφτείς ότι ένα μικρό φιλέτο κοτόπουλου έχει περίπου 26 γρ.). Επιπλέον, είναι καλή πηγή άλλων μετάλλων, όπως φυτικές ίνες και βιταμίνες C και Α.