Γιάννης Συμεωνίδης: «Συνεχίζουμε», πιο δυνατοί από ποτέ! - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Γιάννης Συμεωνίδης: «Συνεχίζουμε», πιο δυνατοί από ποτέ!



Ο Γιάννης Συμεωνίδης δεν είναι άγνωστος στους δημότες του Δήμου Κατερίνης. Όσοι δεν τον γνώριζαν, τον γνώρισαν πολύ καλά την τελευταία τετραετία ως αιρετό. Αυτή η συνεχόμενη και αστείρευτη προσφορά προς τους συνδημότες, από που πηγάζει;



Έχω δηλώσει πολλές φορές, ότι δεν είμαι πολιτικός. Δουλεύω από μικρό παιδί, για να φτάσω εδώ που έφτασα και να μπορώ να βιοπορίζομαι και να μεγαλώνω με αξίες και αρχές την οικογένειά μου. Η αλήθεια είναι ότι πάντα συμμετείχα στα κοινά, με την έννοια της βοήθειας και της προσφοράς στο συνάνθρωπο, στο συμπολίτη, όπου κι όποτε μπορούσα. Για αυτό και οι συνδημότες μας με τίμησαν με την 1η θέση σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο νίκης του Κώστα Κουκοδήμου το 2019. Η συνεχόμενη λοιπόν και αστείρευτη προσφορά προς τους συνδημότες μου, πηγάζει από το χαρακτήρα μου. Έτσι μεγάλωσα. Να βοηθάω τον γείτονα, το συνάνθρωπο. Κι αυτό δεν άλλαξε και δε με άλλαξε ποτέ. Έτσι έκανα κι έτσι θα συνεχίσω να κάνω, ως άνθρωπος κυρίως κι όχι μόνο ως αντιδήμαρχος.


Ποια είναι τα μηνύματα που δέχεστε από τους πολίτες;


Τα μηνύματα είναι πολλά. Να είστε όμως σίγουροι ότι ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά το τι ακριβώς έχει καταφέρει αυτή η διοίκηση, να είστε σίγουροι ότι το εκτιμάει, το αναγνωρίζει και στις 8 Οκτωβρίου θα το επιβεβαιώσει και θα το επιβραβεύσει. Αν υπάρχουν παράπονα; Φυσικά και υπάρχουν. Πότε μια διοίκηση δεν ακούει παράπονα; Όταν οι πολίτες δεν έχουν καμία μα καμία απαίτηση από τους διοικούντες. Ο κόσμος από μας θέλει κι άλλο, ξέρει τι κάναμε αλλά δεν του αρκεί. Για αυτό και τα όποια παράπονα. Εμείς από τα μηνύματα αυτά, παίρνουμε θετική ενέργεια, παίρνουμε κουράγιο, δύναμη και προχωράμε. Με δήμαρχο τον Κώστα Κουκοδήμο, συνεχίζουμε. Ακούμε τα θετικά σχόλια, ακούμε κι εκείνα τα πιο αρνητικά. Για εμάς δεν υπάρχουν όμως παράπονα, δεν υπάρχει γκρίνια. Υπάρχουν πολίτες που έχουν απαιτήσεις, υπάρχουν δημότες που μας ασκούν πίεση να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα.

Ομολογουμένως η πρώτη τετραετία δεν ήταν και η καλύτερη, η πιο εύκολη, με όσα συνέβησαν. Πως αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν;




Έτσι ακριβώς. Αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης τον Σεπτέμβριο του 2019 και αμέσως βρεθήκαμε αντιμέτωποι με χρέη τα οποία έπρεπε να πληρώσουμε, με απλήρωτους προμηθευτές της προηγούμενης διοίκησης, με κατασχέσεις για τις οποίες κανένας δε μας είχε προειδοποιήσει. Παρόλα αυτά αντέξαμε. 6 μήνες αργότερα όπως όλοι γνωρίζετε η παγκόσμια υγειονομική κρίση, έφερε τα πάνω κάτω. Για 2 χρόνια ήταν όλα σχεδόν νεκρά, δεν είναι για μας δικαιολογία, αποτελεί την πραγματικότητα και το λέω διότι οφείλουμε να μη ξεχάσουμε ποτέ αυτό το οποίο όλοι μας βιώσαμε. Εμείς όμως και πάλι αντέξαμε, σχεδιάσαμε, αναδιοργανωθήκαμε, καταφέραμε να κάνουμε μελέτες έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι καθώς γνωρίζαμε ότι όλο αυτό θα τελείωνε. Κι έτσι έγινε. Τα μεγάλα έργα και οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις, χρειάζονται χρόνο, εμείς τα 2 αυτά χρόνια τα εκμεταλλευτήκαμε, και για αυτό έχουμε έτοιμες μελέτες οι οποίες την επόμενη 5ετία θα υλοποιηθούν και θα αλλάξουν πραγματικά το χάρτη της πόλης.



«Συνεχίζουμε» λέτε με τον συνδυασμό ΕΚΚΙΝΗΣΗ. Πιστεύετε πως οι δημότες θα σας τιμήσουν και δεύτερη τετραετία; Αν ναι, που το αποδίδετε αυτό;


Όπως σας είπα, ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά, ποιοι είμαστε εμείς, γνωρίζει ακόμη καλύτερα ποιοι βρίσκονται στην απέναντι πλευρά και ποιοι βρίσκονται από πίσω. Ο κόσμος θα μας εμπιστευτεί ξανά, αυτό το εισπράττω καθημερινά, δε θα βάλει την πόλη σε επικίνδυνες ράγες, δε θα εμπιστευτεί τις τύχες του σε όλους εκείνους οι οποίοι κυριολεκτικά επί 13 χρόνια ρήμαξαν τον τόπο. Οπότε, σαφώς και «συνεχίζουμε», πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι από ποτέ, με δήμαρχο τον Κώστα τον Κουκοδήμο και συνυποψηφίους μας, εκλεκτά μέλη της τοπικής κοινωνίας, άξιους συμπολίτες μας, ικανότατους επιστήμονες και αναγνωρισμένους επαγγελματίες.


Πως θα χαρακτηρίζατε το προεκλογικό κλίμα στον Δήμο Κατερίνης;


Δε θα ήθελα να πω κι εγώ τα ίδια. Όλοι μιλάνε για τοξικότητα, για σκοπιμότητες, για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δε θα σχολιάσω. Έχουμε να παλέψουμε με την καθημερινότητα. Είναι, πιστέψτε με, πολύ πιο σημαντική η καθημερινότητα από το να προσπαθούμε να βρούμε φάρμακο για την τοξικότητα ορισμένων. Κυριακή κοντή γιορτή όπως λέει κι ο σοφός λαός και όλοι μας θα κριθούμε όπως η δημοκρατία μας ορίζει. Στις κάλπες. Ούτε σε πληρωμένες ιστοσελίδες, ούτε από ανώνυμα site, ούτε από ετερόκλητους κριτές των πάντων. Ο κόσμος ξέρει και εμείς τον εμπιστευόμαστε.




ΠΗΓΗ: VIVERE MAG



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου