Συνέχεια επισκέψεων του υπ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κων/νου Κουτρούπα σε χωριά της Πιερίας - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Συνέχεια επισκέψεων του υπ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κων/νου Κουτρούπα σε χωριά της Πιερίας

 


Μακρύγιαλος




Στον Μακρύγιαλο, οι πολίτες έδωσαν ένα δυναμικό παρών. Κόντρα σε όσους προσπαθούν για το αντίθετο, οι σύντροφοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν στον χώρο που ανήκουν. Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο.

Στον ανοιχτό διάλογο, που ακολούθησε, αναδείξαμε τα τοπικά προβλήματα του Μακρυγιάλου, το θέμα της διάβρωσης των ακτών, της άρδευσης, της μη προβολής και αξιοποίησης της Μουσειακής Αποθήκης Μακρυγιάλου και τη φτωχοποίηση της Βόρειας Πιερίας, που έχει οδηγήσει στην ερήμωση των χωριών της και συζητήσαμε τις προτάσεις για την επίλυσή τους.

Στη συνέχεια, αναφερθήκαμε διεξοδικά στα προβλήματα της καθημερινότητας και μιλήσαμε για τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Για τη νέα γενιά, για τις θέσεις εργασίας, την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την υγεία.

Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε σελίδα. Να φτιάξουμε μια χώρα πιο δίκαιη, πιο ισχυρή, με θεσμούς ισχυρούς. Και για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό ήθος.


Κονταριώτισσα


Στην Κονταριώτισσα, με γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, στείλαμε το μήνυμα της δημοκρατικής ανατροπής. Ο κόσμος, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, θέλει αλλαγή σελίδας και νέο πολιτικό ήθος και το δηλώνει ευθαρσώς. Αναζητά νέα, άφθαρτα πρόσωπα να τον εκπροσωπήσουν καθώς και ρεαλιστικές προτάσεις.

Συζητήσαμε για τον τόπο μας, για τις προοπτικές του, για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους νέους μας, για την υγεία, για το κράτος δικαίου, για την επόμενη μέρα των εκλογών, για την ατμομηχανή της περιοχής-τον πρωτογενή τομέα-,για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και αναλύσαμε τις θέσεις της Δημοκρατικής Παράταξης πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Η ανταπόκρισή σας είναι συγκινητική και μου δίνει δύναμη να συνεχίζω. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.


Τρίλοφος

Στον Τρίλοφο, συζητήσαμε για την πολιτική επικαιρότητα, τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Οι νέοι καθημερινά εγκαταλείπουν το χωριό και ζητούν ισχυρά κίνητρα για να παραμείνουν ή να επιστρέψουν. Κίνητρα για δουλειές, στήριξη των νέων αγροτών, παροχή παιδείας και πρωτοβάθμια περιέθαλψη. Σχολεία δεν υπάρχουν και το περιφερειακό ιατρείο λειτουργεί μόνο κάποιες μέρες.

Οι Τριλοφιώτες, συνταξιούχοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, βιώνουν σοβαρά προβλήματα καθημερινά, καθώς η ζωή τους υποβαθμίζεται, λόγω των χαμηλών συντάξεων και της αύξησης του κόστους ζωής. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, στην ουσία τον διατήρησε με επουσιώδεις τροποποιήσεις και εξαπατά με επικοινωνιακά τεχνάσματα και προεκλογικά επιδόματα τους συνταξιούχους, που σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν την απώλεια από τον πληθωρισμό.

Εμείς στο #ΠΑΣΟΚ, έχουμε προτείνει εδώ και καιρό ουσιαστικά μέτρα στήριξης των συνταξιούχων και όχι εφάπαξ επιδόματα φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε προτείνει

- ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, -την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2024 και την πλήρη κάλυψη των απωλειών όλων των συνταξιούχων από τον πληθωρισμό για το 2023.

-την κατάργηση εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ στις επικουρικές συντάξεις.




Αλώνια

Στα Αλώνια, με αγαπημένους φίλους και συντρόφους, μιλήσαμε για τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Για τις 10 προτεραιότητες, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας, οι οποίες έχουν όλες προοδευτικό πρόσημο.

Για τη νέα γενιά, που θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή

Για τη μείωση των ανισοτήτων

Για τη δημιουργία ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου

Για τις δουλειές με δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές

Για την αναγέννηση του ΕΣΥ και την ανάγκη κατάργησης του άρθρου 10

Για την ποιοτική δημόσια παιδεία

Για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων, με σεβασμό της ανταποδοτικότητας

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας και των ευάλωτων δανειοληπτών

Για τη λειτουργία ενός κράτους διαφάνειας

Για την ενίσχυση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Παράταξη, θέλουμε να κριθούμε και να ψηφισθούμε για τις θέσεις μας και όχι για την τοξικότητα και την πόλωση που προσπαθούν τεχνητά να δημιουργήσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτεινά και Άγιο Δημήτριος




Με ιδιαίτερα χαρά, αλλά και συγκίνηση, επισκέφτηκα σήμερα τα Φωτεινά και τον Άγιο Δημήτριο. Γνώριμα μέρη για μένα, με πολλές αναμνήσεις, καθώς το μακρινό 2001 υπηρέτησα εκεί την υπηρεσία υπαίθρου ( αγροτικό ιατρείο ).

Συνάντησα αγαπημένους φίλους και γνωστούς, συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τις χαμηλές συντάξεις.

Δύσκολη η καθημερινότητα στα χωριά. Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, η δυσκολία εύρεσης εργασίας, η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας και της δημόσιας παιδείας, αποτελούν σοβαρή τροχοπέδη για να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στα χωριά τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, στους ανθρώπους στα Φωτεινά που άνοιξαν τα σπίτια τους και με υποδέχθηκαν με καλοσύνη και αγάπη.

Ευχαριστώ τους φίλους μου στον Άγιο Δημήτριο, που για ακόμη μια φορά, μου έδειξαν την εκτίμησή και τη στήριξή τους.




Λεπτοκαρυά 


Στη Λεπτοκαρυά, μιλήσαμε διεξοδικά για όλα τα θέματα της καθημερινότητας, την πολιτική επικαιρότητα και τις ρεαλιστικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που δίνουν αξιόπιστες λύσεις σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Άκουσα τις αγωνίες σας για το χωριό σας, για τα έργα υποδομής, που δεν προχωρούν, για την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής που δεν αναδεικνύεται, για την ανάπτυξη που δεν έρχεται, για το πρόβλημα των ΖΟΕ που αποτελεί μεγάλη «θηλιά» στην ανάπτυξη της Λεπτοκαρυάς και διώχνει τους επενδυτές.

Για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων απαιτείται πραγματική πολιτική βούληση και συνεννόηση και συνέργεια όλων των αρμόδιων φορέων. Προσωπικά, δεσμεύτηκα ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου