Κουτρούπας: “Δεν έρχομαι για μία από τα ίδια…” - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Κουτρούπας: “Δεν έρχομαι για μία από τα ίδια…”


Κουτρούπας: “Δεν έρχομαι για μία από τα ίδια…”

Πολιτική ομιλία στην Εκάβη την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη) ο χειρουργός ΩΡΛ Κωνσταντίνος Κουτρούπας πραγματοποίησε, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, την πρώτη πολιτική του ομιλία.


Ο κ. Κουτρούπας δήλωσε «αποφασισμένος» να δώσει την εκλογική μάχη καθώς προχώρησε στην αποδοχή και υπογραφή της επίσημης φόρμας υποψηφίων βουλευτών από την επιτροπή ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ. Ο Κωνσταντίνος Κουτρούπας ξεκίνησε την ομιλία του ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε φιλοδοξεί να γίνει. Με αναφορές στον ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου και στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους, ο γνωστός γιατρός δήλωσε «περήφανος» για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης.


«Περάσαμε όμως πολλά τα τελευταία χρόνια. Πληρώσαμε τα λάθη μας όσο κανένα άλλο κόμμα. Το μόνο που δε μας χρέωσαν είναι το προπατορικό αμάρτημα. Στην μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Η ιστορική μας διαδρομή δεν μπορεί να διαγραφεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ως υγειονομικός έκανε ειδική αναφορά στο ΕΣΥ και στο «νέο νομοσχέδιο- έκτρωμα», όπως το χαρακτήρισε «με την ψήφιση του οποίου η Κυβέρνηση υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα του».


Ο Κωνσταντίνος Κουτρούπας αναφέρθηκε επιγραμματικά στο νέο πρόγραμμα που έχει ως τίτλο «Για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια, για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση» του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας την αναφορά του σε αυτό: «Ξέρετε εμείς πάντα από τον λαό παίρναμε δύναμη και μόνο σε αυτόν απολογούμαστε. Αυτό δεσμεύομαι να πράξω και εγώ».


Ειδική αναφορά έγινε στην Πιερία που «είναι από κάθε άποψη ένας προνομιακός τόπος και έχουμε την τύχη να ζούμε εδώ. Είναι όμως κι ένας τόπος ξεχασμένος και αδικημένος από την κεντρική εξουσία. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε πραγματικά για αυτήν, να αναδείξουμε τις προοπτικές και τα πλεονεκτήματα της. Η Πιερία έχει πληγεί έντονα τόσο από την κρίση όσο και από την αδιαφορία των κυβερνώντων τα τελευταία χρόνια» και πρότεινε ένα κεντρικό σχέδιο ανάπτυξης, που να αφορά τα βασικά σημεία αιχμής του Νομού καθώς και την καθιέρωση ενός μόνιμου φορέα, οριζόντιας συνεργασίας , αποτελούμενο από τους Βουλευτές του Νομού, την Αντιπεριφέρεια, τους Δήμους, το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο.

Ο κ. Κουτρούπας αναφέρθηκε στην απόφαση του να ζήσει και να εργαστεί στην Πιερία αλλά και στην αταλάντευτη πολιτική του απόφαση σημειώνοντας: «Ποτέ δεν λοξοδρόμησα στις σειρήνες της δεξιάς και της αριστεράς. Αταλάντευτα παρέμεινα στον χώρο αυτό. Για πάντα εδώ και για πάντα ΠΑΣΟΚ».


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική στις πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον Κωνσταντίνο Κουτρούπα μίλησε ο Συνταγματολόγος – πρώην ευρωβουλευτής κ. Χρυσόγονος και τον προλόγισε η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ. Τσιαμπέρα. Χαιρετισμό, εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Πιερία, απηύθυνε ο πρόεδρος κ. Λιόλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου