Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντικενς μελοποιημένη. - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντικενς μελοποιημένη.



ΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ


«Τι ημέρα έχουμε σήμερα παιδί μου;», ρώτησε ένα αγόρι πού περνούσε απέξω. «Έχουμε Χριστούγεννα!».Απάντησε το αγόρι.

«Τί ωραία τί καλά, δεν τα έχασα», «Τα πνεύματα κάναν τη δουλειά τους μες σε μία νύχτα!».Είπε ο Σκρουτζ




«Αγόρι μου», σε παρακαλώ τρέξε στον χασάπη πάρε να πληρώσεις μία γαλοπούλα και την πιο μεγάλη και να την πας σε αυτό το σπίτι. Το σπίτι ήταν του υπαλλήλου του. Ο Σκρουτζ χαρούμενος πλήρωσε το αγοράκι για την γαλοπούλα και του έδωσε και 10 ευρώ για αυτόν και του είπε να μην πει ποιος στέλνει την γαλοπούλα. Χαρούμενος έκανε το μπάνιο του, ντύθηκε ωραία, φόρεσε μάλιστα και ένα κουστούμι που του άρεζε πάντα αλλά δεν τολμούσε να το φορέσει γιατί ήταν πολύ της μόδας θα λέγαμε και βγήκε στον δρόμο σχεδόν χορεύοντας. Χαιρετούσε όλο τον κόσμο. Μια στιγμή βλέπει τους κυρίους που είχε αρνηθεί να τους βοηθήσει και τους λέει: Κύριοι καλημέρα καλά Χριστούγεννα ελάτε να σας δώσω ότι επιθυμείτε και αύριο ελάτε απ' το γραφείο μου για να συζητήσουμε για τα ορφανά. Αφού τους έδωσε αρκετά χρήματα, συνέχισε χαρούμενος την πορεία του προς το σπίτι του ανηψιού του. Κτυπάει την πόρτα και του ανοίγει ο ανηψιός που έκπληκτος βλέπει τον θείο του να τον ρωτά δειλά... Ισχύει ακόμη η πρόσκληση για γεύμα; Τρελός από χαρά ο Τάκης τον συστήνει σε όλους τους φίλους του και αρχίζουν οι χοροί και τα τραγούδια. Ο Σκρουτζ χόρεψε και γλέντησε όσο δεν γλέντησε σε όλη την ζωή του. Όλοι απορήσανε με την καλοσύνη του.


Την επόμενη μέρα όπως πάντα είναι στο γραφείο του και όταν έρχεται ο υπάλληλός του αστειευόμενος τον κατσαδιάζει: Ξέρεις ότι άργησες να έρθεις; Συγγνώμη. Του απαντά έντρομος ο Ιωάννου. Δεν λύνονται όλα με μια συγγνώμη. Του απαντάει δήθεν αυστηρός ο Σκρούτζ. Θα κάτσω παραπάνω στην δουλειά μου. Του λέει φοβισμένος ο Ιωάννου. Απότομα του λέει ο Σκρουτζ. : Τρελός είσαι; Με αυτό το κρύο που κάνει εδώ μέσα και τέτοιες μέρες θα δουλεύουμε; Πάμε έξω σε παρακαλώ να πιούμε κάτι και να συζητήσουμε δεν μπορούμε άγιες μέρες να δουλεύουμε. Πρώτα ας σκεφτούμε τον μισθό σου ας πούμε... και νομίζω είναι λίγος τον διπλασιάζουμε τον πενταπλασιάζουμε καλύτερα. Όσο για τον Τίμο δεν μπορεί ένα παιδί να 'ναι λυπημένο πρέπει να του βρούμε έναν καλό γιατρό. Μην φοβάσαι τα έξοδα είναι όλα δικά μου και θα περπατήσει ο Τίμος μας ξανά.


Τρελός από χαρά που άκουσε αυτό ο Ιωάννου τον αγκαλιάζει και τον φιλάει. Χαρούμενος και ο Σκρουτζ περπάτησαν προς το ζαχαροπλαστείο ευχόμενοι σε όλους όσους συναντούσαν στον δρόμο τους, γνωστούς και αγνώστους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Στον γυρισμό όμως σε μία γωνιά ενός σπιτιού αντικρίσανε ένα κοριτσάκι να κοιμάται με ένα χαμόγελο στα χείλη. Φαινότανε ότι κρύωνε και για αυτό πλησιάσανε και οι δύο προσεκτικά. Ξαφνικά είδανε ότι το κοριτσάκι ήτανε μισοπεθαμένο από το κρύο. Αμέσως το πήρανε και το πήγανε στο σπίτι του Ιωάννου, το ζεστάνανε. Ήρθε και ο γιατρός, του έδωσε κάτι και το κοριτσάκι πήρε ξανά το χρώμα του. Το βάλανε να φάει και αυτό θεονήστικο όπως ήταν έτρωγε λαίμαργα. Το ρώτησαν τί του συνέβη και αυτό τους είπε την ιστορία του αλλά εμείς θα σας την πούμε άλλη φορά. Όμως, για να ξέρετε, ο Σκρούτζ υιοθέτησε αυτό το κοριτσάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου