Η δουλειά μου είναι ο έρωτάς μου: Συμβουλές για κομψό αποτέλεσμα - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Η δουλειά μου είναι ο έρωτάς μου: Συμβουλές για κομψό αποτέλεσμα


Έχουν περάσει 53 χρόνια από το ξεκίνημα της επιχείρησης.. Ταπετσαρίες επίπλων « ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» .. στην Αθανασίου Διάκου 2 στην Κατερίνη. Την αρχή την έκανε ο πατέρας Αλέξανδρος, στην κατασκευή, αναπαλαίωση στις ταπετσαρίες επίπλων.



Την σκυτάλη πήρε ο γιος του Θόδωρος Μπόζογλου, ο οποίος έχει πλέον 30 χρόνια στον χώρο. Από μικρός κοντά στον πατέρα, έμαθε την δουλειά όσο καλύτερα γινόταν. « Ο μέντοράς μου» λέει για τον πατέρα του. « Μου έμαθε όλα τα μυστικά της δουλειάς, όσο καλύτερα μπορούσε» συνέχισε ο Θόδωρος. « Η δουλειά μου είναι ο έρωτάς μου. Ακόμα και στις αργίες κατεβαίνω στο εργαστήριο, στον χώρο μου για να δημιουργήσω» τόνισε ο γνωστός ταπετσέρης.

« Ο κόσμος μας γνωρίζει και μας στηρίζει τόσα χρόνια γιατί πιστεύουμε στην συνέπεια, ποιότητα και αξιοπιστία απέναντι στον πελάτη, τον οποίο πραγματικά αισθανόμαστε ως δικό μας άνθρωπο, ώστε μαζί να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» ανέφερε με σημασία ο Θόδωρος.

Επίσης τόνισε με σημασία τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες στα έπιπλα του σπιτιού.

Το αφρολέξ να είναι ποιοτικά

Η ποιότητα του ξύλου

Στο ύφασμα, είναι ανάλογα με το κόστος του

Να δούμε παρακάτω τις άλλες συμβουλές για τα υφάσματα.


Ο συντονισμός και η επιλογή υφασμάτων είναι από τα βασικά στοιχεία για ένα ολοκληρωμένο διακοσμητικό αποτέλεσμα. Υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία σε νήματα και σχέδια, που καθιστά το ύφασμα το πιο ευέλικτο μέσο για την εισαγωγή υφής, χρώματος και μοτίβου σε έναν χώρο, όπως και για τη δημιουργία συγκεκριμένης διάθεσης.

Σε γενικές γραμμές, φροντίστε να διατηρήσετε παρόμοιο το γενικό χρωματικό θέμα. Αν το κύριο φόντο των υφασμάτων είναι μπεζ, τότε το φόντο θα πρέπει να είναι μπεζ. Ασφαλώς, αυτό δεν ισχύει για τα χρώματα που χρησιμοποιούνται ως χρώματα αντίθεσης. Είναι πολύ σημαντικό να επαναλάβετε τα χρώματα σε κάθε ύφασμα. Αν το κύριο ύφασμά σας έχει πράσινο και κόκκινο, τότε κάθε ένα από τα άλλα υφάσματα θα πρέπει να περιέχει ένα ή περισσότερα απ' αυτά τα χρώματα.

Συμβουλές για κομψό αποτέλεσμα

· Το βασικό χρώμα φόντου του υφάσματος χρησιμοποιήστε το για να βάψετε τους τοίχους σας.

· Χρησιμοποιήστε το πιο φωτεινό χρώμα του υφάσματος για αξεσουάρ, όπως μαξιλάρια, κεριά, κλπ.

· Για να δημιουργήσετε ενδιαφέρον, συνδυάστε απλά υφάσματα και υφάσματα με διαφορετική ύφανση και ανάγλυφα στοιχεία. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μετάξια και βαμβακερά.

· Αναμείξτε διάφορα μεγέθη μοτίβων υφασμάτων, πχ. χρησιμοποιήστε μεγάλα και μικρά λουλούδια και όχι μόνο μεγάλα λουλούδια.

· Το κύριο ύφασμα θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε 3 τουλάχιστον σημεία στο χώρο, ώστε να έχει την ανάλογη βαρύτητα. Χρησιμοποιήστε το στον καναπέ, σε κάποια πολυθρόνα ή καρέκλα και σε 1-2 μαξιλάρια.


Πέρα από τα παραπάνω βασικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιλογή υφασμάτων απαιτεί κάποιον προγραμματισμό, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα στη ζωή!

Σκεφτείτε πού πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το ύφασμα, τι ατμόσφαιρα θέλετε να δημιουργήσετε, ποιος θα χρησιμοποιήσει το αντικείμενο, τι φθορά θα έχει, ακόμα και το πώς θα καθαρίζεται. Επιλέξτε υφάσματα που είναι αισθητικά ευχάριστα, με μια προσωπική προτίμηση στο χρώμα, τα μοτίβα και τις υφάνσεις. Επιλέγοντας διαφορετικά υφάσματα, θα κάνετε ακόμα και έναν συμβατικό χώρο να αποπνέει μια αίσθηση καλωσορίσματος κάθε φορά που μπαίνετε σ' αυτόν. Τα πολυτελή και ελαφριά υφάσματα, όπως η οργάντζα, δίνουν μια αίσθηση ονειροπόλησης και ρομαντισμού. Τα βαριά υφάσματα, όπως τα βελούδα και οι ταπετσαρίες, θα δώσουν μια ακόμα πιο εντυπωσιακή αίσθηση στον χώρο, αλλά θα τον βαρύνουν κιόλας.

ΠΗΓΗ: VIVEREMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου