Καστοριά: Απερίγραπτο Κάλλος - VivereMag

Breaking

Post Top Ad

Καστοριά: Απερίγραπτο Κάλλος


Έμβλημά της η λίμνη Ορεστιάδα. Τα αξιοθέατά της πάρα πολλά. Τα υπέροχα αρχοντικά των πλουσίων εμπόρων, η λίμνη της, που έχει κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και συντηρεί πλούσια πανίδα με σπάνια και απειλούμενα είδη υδρόβιων και αρπακτικών πουλιών, οι εκκλησιές και τα μοναστήρια της , τα γουναράδικα και η ατμόσφαιρα της πόλης είναι πραγματικά μοναδικά.

Ακόμη και αν δεν είσαι τύπος ρομαντικός, μόλις επισκεφτείς την Καστοριά, ειδικά το Φθινόπωρο, νιώθεις πως θέλεις κι εσύ να εκφράσεις με τα ωραιότερα και ποιητικότερα λόγια το μεγαλείο της ομορφιάς που απλώνεται μπροστά σου. Είναι σαν η φύση να πήρε το πινέλο και να ζωγράφισε τον ωραιότερο πίνακα ζωγραφικής.

Έτσι, είναι η Καστοριά, η «Κυρά» της λίμνης, η «αρχόντισσα» της Μακεδονίας, το Φθινόπωρο. Μία πανδαισία χρωμάτων και ομορφιάς, που γοητεύει όποιον την επισκέπτεται. Η όμορφη αυτή πόλη βρίσκεται στη δυτική Μακεδονία και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 620 μέτρων. Μάλιστα, θυμίζει νησί καθώς απλώνεται αμφιθεατρικά πάνω σε χερσόνησο στη λίμνη Ορεστιάδα, πλαισιωμένη από τον Γράμμο και το Βίτσι.

Δεν είναι, όμως, μόνο η ομορφιά της για την οποία μπορεί να καυχιέται. Η Καστοριά έχει κι ένα λαμπρό παρελθόν, που αποτυπώνεται στα μεγαλόπρεπα αρχοντικά του 17ου και του 18ου αιώνα, στις συνοικίες Απόζαρι και Ντολτσό, ενώ καταλυτικό ρόλο στην οικονομική άνθισή της διαδραμάτισε η γουνοποιία. Σε παλιά αρχοντικά στεγάζονται το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Ενδυματολογίας. Επίσης, στα αξιοθέατα της είναι και οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, που χρονολογούνται από τον 9ο έως τον 19ο αι.

Εκτός από τις όμορφες εικόνες και την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί στην πόλη η λίμνη της, αποτελεί και σημαντικό υγρότοπο, καταφύγιο πλήθους πουλιών- ανάμεσά τους και κάποια σπάνια και απειλούμενα. Ο γύρος της λίμνης επιβάλλεται, αφού ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει μία μαγευτική διαδρομή, που ακολουθεί την όχθη της, δίπλα σε οξιές και πλατάνια. Και το Φθινόπωρο φορούν τα χρυσοκίτρινά τους χρώματα.
Για τις κρατήσεις σας στο TRAVELING GUIDE...ΜΟΝΟ με τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου